Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αλεξάνδρα Μελά: Πώς δημιούργησε τον ιππικό όμιλο «Κένταυρος»

Αλεξάνδρα Μελά: Πώς δημιούργησε τον ιππικό όμιλο «Κένταυρος»

Η Αλεξάνδρα Μελά

Ο ιππικός όμιλος Κένταυρος ή AlKB Stables διαφέρει από τους υπόλοιπους. Δημιουργήθηκε από έναν ιδιώτη, την Αλεξάνδρα Μελά και την καθαρή της αγάπη για το άθλημα της ιππασίας, χωρίς υπολογισμούς κερδοφορίας. Αυτό και μόνο καθιστά τον Κένταυρο, μοναδικό στο είδος του.

Δημιούργησε μία πραγματική όαση, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους που τον επισκέπτονται.

Κάτι γευστικό από τα χέρια της Τεούτας;

Ο ιππικός όμιλος βρίσκεται στη θέση Κιμπίτζι, αμέσως μετά το αεροδρόμιο Τατοΐου, ακριβώς πίσω από το Tatoi Club. Αν και ορισμένοι ονομάζουν την περιοχή Βαρυμπόμπη, ουσιαστικά μάλλον πρόκειται για τις «εξωτικές» Αχαρνές.

Τα εμπόδια για τους πιο προχωρημένους

Επειδή η Αλεξάνδρα Μελά δεν λειτουργεί πρωτίστως ως επιχειρηματίας, οι ALKB Stables προωθούνται με τον καλύτερο, πιο εγγυημένο τρόπο: Διαφημίζονται από στόμα σε στόμα. Ωστόσο, αυτό δεν παύει να περιορίζει την πελατεία τους (αν και δεν βρίσκουν εύκολα ελεύθερες ώρες στο πρόγραμμα…).

Βέβαια, έτσι εκ των πραγμάτων διατηρείται η ποιότητα της πελατείας. Από την άλλη, πρόκειται για κοιτίδα όπου διαχέεται το καθαρό αθλητικό πνεύμα, ο ανθρωπισμός, ο υψιπετής πολιτισμός με τη γενικότερη έννοια του όρου. Αξίζει να τη γνωρίσει το ευρύ κοινό.

@littletackshop

Αγωνιστικό πνεύμα

Αναντίρρητα, στην ίδρυση του Κένταυρου υπήρχε και λειτουργική σκοπιμότητα. Αφού η ίδια η Αλεξάνδρα Μελά έτρεχε σε αγώνες. Εξ απαλών ονύχων ξεκίνησε την ιππασία. Δεν το εγκατέλειψε ούτε με την γέννηση των τεσσάρων παιδιών της. Οργανικά αναπτύχθηκαν, προέκυψαν οι στάβλοι.

Εκπαιδευτές οι καλύτεροι, πρώην πρωταθλητές, που έχουν με τη σειρά τους διδάξει πλήθος ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών. Τα παιδιά, οι έφηβοι και ενήλικοι μαθητές στους ALKB stables εξακολουθούν να συμμετέχουν σε αγώνες αφού ο ιππικός όμιλος δημιουργήθηκε από πρωταθλήτρια αμαζόνα. Τελευταία φορά συμμετείχαν στους βαλκανικούς αγώνες τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου σημειώθηκαν και διακρίσεις. Η ομάδα γύρισε πίσω με ένα χρυσό στο ομαδικό παίδων και γενικά πολύ καλές εμφανίσεις.

@littletackshop

Αυτό δεν αποκλείει και την εκπαίδευση αρχαρίων. Όχι μόνο παιδιών αλλά και αρκετών ενηλίκων.

Παράλληλα, η φυσιολατρεία και η φυσική διακόσμηση κυριαρχούν στον υπέροχο χώρο που οργάνωσε η ιδιοκτήτρια.

Γείτονες

Ολιστική οικολογία

Σε μια γωνιά δίπλα στους στάβλους υπάρχει η αγροτική γωνιά. Με τις κατσικούλες, τις κότες, τις χήνες, και τα κουνελάκια, μεταξύ άλλων. Ο ολιστικός, οικολογικός τρόπος ζωής της δεσπόζει στο χώρο.

Στάβλοι υπάρχουν όχι μόνο για τα άλογα του ALKB stables και της Αλεξάνδρας Μελά αλλά και για άλλους ιδιώτες.

Τα άλογα της σχολής φαίνονται καταπληκτικά, πρόδηλα περιποιημένα, γυαλιστερά, στιβαρά, με πολύ καλούς χαρακτήρες και υψηλό επίπεδο ιππασίας. Υπάρχουν άλογα για όλα τα επίπεδα.

Μάθημα ιππασίας

Βεβαίως οι τιμές των μαθημάτων στους στάβλους ALKB κινούνται στα επίπεδα της αγοράς. Όμως μοιάζουν χαμηλές εν συγκρίσει με την ποιότητα που προσφέρεται.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε στους ALKB stables το κομψό Little Tack Shop, σαν μικρή μπουτίκ στο ύφος της αγγλικής εξοχής. Δεν διαθέτει μόνο ρούχα ιππασίας αλλά και ιδιαίτερα αξεσουάρ από ελληνίδες δημιουργούς καθώς και τα γνωστά παιδικά ρούχα Miss Flamingo Kids της Έφης Παπαϊωαννίδη (στην οποία εξ ημισείας ανήκει).

Τα ρούχα, οι μπότες και τα αξεσουάρ της ιππασίας συνήθως κοστίζουν. Ωστόσο, υπάρχουν στο μαγαζάκι κυρίως πιο φτηνά είδη για να παραμένουν προσιτά σε όλους.

Olivia: Έτοιμη για μάθημα

Ένας επίγειος παράδεισος

Και δεν τελειώνουν όλα στη φύση. Στην είσοδο του χώρου υποδέχεται τους αθλητές ένα κομψό, χαμηλό κτίσμα σε ύφος ρουστίκ με τζάκι και μπαρ -όλα με ξύλινη επένδυση. Εκεί σερβίρονται τα ωραιότερα εδέσματα που βέβαια μαγειρεύονται επί τόπου για ειδικές βραδιές και μεσημέρια. Αλλά και τις καθημερινές, μπορεί να απολαύσει κανείς τα σπιτικά κέικ, τα γλυκά και τους καφέδες από τα χέρια της «σπιτονοικοκυράς», της Τεούτας, που κλείνει και όλα τα ραντεβού των μαθημάτων.

Τα πόνυ, όπως η Freckles (φακιδομύτη…), χωράνε παντού!

Όλα αυτά συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πραγματικού επίγειου παραδείσου. Που φέρει την προσωπική σφραγίδα και φροντίδα της οικοδέσποινας Αλεξάνδρας Μελά.

Έτσι, κανείς δεν θέλει να επισκεφτεί τους στάβλους μόνο για το μάθημα. Αντιστρέφοντας τη διάσημη ρήση του Τενεσί Ουίλιαμς, «εύκολα αντέχει κανείς τόση ομορφιά». Και τη ζητάει ξανά και ξανά…

@littletackshop

 Πληροφορίες

ALKB Stables

Χαλκίδος 1, Αχαρνές
136 72

Τηλ.: 21 0816 9119