ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κιλό μέτριες πατάτες
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Αλάτι
½ ματσάκι μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε τέταρτα και τις βάζετε σε κατσαρόλα ( ή χύτρα) με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο αλάτι.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν γύρω στα 45 λεπτά ( ή 15 σε χύτρα). Μόλις έχουν βράσει αδειάζεται το νερό και ζεσταίνετε μέσα το βούτυρο. Βάζετε μέσα τις πατάτες, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.