ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Μία εύκολη και νόστιμη αυθεντική γαλλική συνταγή για πατάτες αλά κρεμ για να συνοδεύσετε το γεύμα του Σαββατοκύριακου. Μπορείτε να το συνδυάστε το με λευκό κρασάκι και φρέσκια σαλάτα.
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κιλό μέτριες πατάτες
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Αλάτι
½ ματσάκι μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε τέταρτα και τις βάζετε σε κατσαρόλα ( ή χύτρα) με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο αλάτι.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν γύρω στα 45 λεπτά ( ή 15 σε χύτρα). Μόλις έχουν βράσει αδειάζεται το νερό και ζεσταίνετε μέσα το βούτυρο. Βάζετε μέσα τις πατάτες, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λαχταριστά σπαγγέτι με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά αλά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ από την Αργυρώ!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρυζόγαλο: Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Εξαπέλυσε σήμερα τις πρώτες αεροπορικές επιθέσεις στον Λίβανο, μετά την έναρξη της εκεχειρίας
- Θεσσαλονίκη: Αντιολισθητικές αλυσίδες από και προς τα χιονοδρομικά Ημαθίας και Ελατοχωρίου
- Βασιλιάς Κάρολος: Ευχαρίστησε τους γιατρούς του στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
- Χέρτσογκ – Ισραήλ: Ζητά από την κυβέρνηση να καταλήξει «πάση θυσία» σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων