Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει όσο λίγοι τα μυστικά των φαγητών, γι’ αυτό και μας εξηγεί παρακάτω το πώς μπορούμε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα φρέσκα ψάρια προτού τα αγοράσουμε. Τι πρέπει να προσέξουμε, πού να δώσουμε σημασία και πώς να είμαστε σίγουροι ότι τα ψάρια που θα μαγειρέψουμε δεν είναι ημερών. Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, έρχεται να μας δώσει απαντήσεις μέσα από το site της www.argiro.gr.

Άγγιξέ με απαλά

Με αυτό το μυστικό καταλαβαίνεις αμέσως αν το ψάρι που αγγίζεις είναι ολόφρεσκο. Το φρέσκο ψάρι αγγίζοντας το γλιστράει γιατί είναι καλυμμένο με ένα ελαφρύ φιλμ σαν υγρό ζελέ. Αν υπάρχει αυτό πάνω στο ψάρι τότε είναι ολόφρεσκο.

Έντονα χρώματα και γυαλάδα

Το φρέσκο ψάρι είναι γυαλιστερό με καθαρά και ζωντανά χρώματα. Αν το ψάρι είναι θαμπό και ματ αφήστε το στον πάγκο του ψαρά.

Μύρισέ με

Το φρέσκο ψάρι μοσχοβολάει θάλασσα και ιώδιο. Ένα ψάρι μυρίζει έντονη μυρωδιά ψαριού όταν είναι ημερών.

Κοίτα με στα μάτια

Κοίταξε το ψάρι καλά στα μάτια. Το φρέσκο ψάρι έχει μάτια διαυγή, ολοκάθαρα, γυαλιστερά και ολοζώντανα.

Κατακόκκινο χρώμα

Τσέκαρε τα βράγχια του ψαριού. Πρέπει να έχουν έντονο χρώμα, κόκκινο, δείγμα φρεσκάδας.

Χάιδεψέ με στην κοιλιά

Το φρέσκο ψάρι έχει κοιλιά φουσκωτή και σκληρή. Να μοιάζει δηλαδή σαν φουσκωμένο μπαλόνι. Αν μοιάζει με μπαλόνι που έχει χάσει αέρα, πάμε γι αλλά.

Πιάσε με

Ένα φρέσκο ψάρι δεν λυγίζει. Έχει σφιχτή σάρκα και όταν το πιάνεις από το κεφάλι οριζόντια στέκεται οριζόντια. Δεν πέφτει στο πλάι.

Πηγή: www.argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 10 μυστικά επιτυχίας για τον καλύτερο μουσακά, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα με 4 τυριά από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πιο εύκολη και δροσερή μους σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη (video)