ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

REBUILDING GREECE:
Η ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΧΑΡΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Υπουργός Τουρισμού

Σε πέντε χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Θα είναι ένας τουριστικός, επενδυτικός και πολιτισμικός προορισμός, σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και υπογραμμίζει πως «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για να ευημερήσουμε και η χώρα να πάει μπροστά».

Πού θέλετε να βρίσκεται η χώρα μας σε 5 χρόνια από σήμερα; Ποιο είναι το όραμά σας για τη χώρα μας;

Η χώρα μας αυτήν την περίοδο «ξανασυστήνεται» στη διεθνή κοινότητα. Είμαι λοιπόν πεπεισμένος ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ως τουριστικός, επενδυτικός και πολιτισμικός προορισμός. Θα γίνει ένας προορισμός που θα ελκύει τον παγκόσμιο επισκέπτη, τον παγκόσμιο επενδυτή, τον παγκόσμιο πολίτη για την ομορφιά του, τη φιλοξενία του, για τον τρόπο ζωής. Αυτός ο στόχος δεν είναι άπιαστος. Αντιθέτως. Το δυναμικό υπάρχει και είναι στο χέρι μας αυτό το δυναμικό να το αναδείξουμε. Αυτός είναι ο πρώτος και ο βασικός μας στόχος. Και πάνω σε αυτόν δουλεύουμε έχοντας θέσει συγκεκριμένα πλάνα και σφιχτά χρονοδιαγράμματα.

Ποιες είναι οι άμεσες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να αντεπεξέλθουμε ως χώρα και ως γενιά;

Σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά όπου όλα αλλάζουν με την ταχύτητα του φωτός η χώρα μας πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα απαιτητικά δεδομένα και να γυρίσει σελίδα. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ως γενιά πρέπει να συντονιστούμε σε ένα εθνικό όραμα προσωπικής ευημερίας και συλλογικής επιτυχίας.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για να ευημερήσουμε και η χώρα να πάει μπροστά

Πώς θα πείσετε τους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην Ελλάδα;

Αυτή η διαδικασία της πειθούς δεν γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, συγκεκριμένο σχεδιασμό και απτά αποτελέσματα, προκειμένου να πείσουμε όσους έχουν φύγει να επιστρέψουν στην πατρίδα. Για να το πετύχουμε αυτό λοιπόν δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να μπορέσει κάποιος να προκόψει, να δημιουργήσει οικογένεια, να παράξει πλούτο, να ζήσει τελικά μια ζωή που αξίζει και θέλει να ζήσει. Όλα αυτά αποτελούν ικανές και αναγκαίες συνθήκες τις οποίες, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «κτίζουμε» βήμα-βήμα.

Πείτε μας μια ιδέα που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει την Ελλάδα πολλά βήματα μπροστά.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για να ευημερήσουμε και η χώρα μας να πάει μπροστά. Πρέπει ο πολίτης να μπορεί να εμπιστεύεται το Δημόσιο και η Δημόσια Διοίκηση να εμπιστεύεται τον πολίτη. Σε πρακτικό τώρα επίπεδο, εκτιμώ ότι η μετάβασή μας στην ψηφιακή εποχή και η χρήση της τεχνολογίας, μέσα από τις ψηφιακές υπηρεσίες, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στη χώρα. Για αυτό και στον τομέα του Τουρισμού δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένα project, που «παντρεύουν» τον τουρισμό με την τεχνολογία.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: