Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ζωή Ράπτη: Στόχος η προώθηση της καινοτομίας και η επιτάχυνση της μετατροπής των επιστημονικών εξελίξεων σε λύσεις

Για την προώθηση της καινοτομίας και την επιτάχυνση της μετατροπής των επιστημονικών εξελίξεων σε λύσεις για επείγουσες παγκόσμιες προκλήσεις μίλησε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη μιλώντας στο φόρουμ «Βιοϊατρικής, Βιοπληροφορικής και Βιοτεχνολογίας: Ενθάρρυνση της Συνεργασίας μεταξύ Βιομηχανίας και Ακαδημίας».

Η υφυπουργός γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι συμμετείχε, σήμερα, ως ομιλήτρια στο Forum Bio3-2024, μια πρωτοβουλία της BioInnovation Greece, με τίτλο «Φόρουμ Βιοϊατρικής, Βιοπληροφορικής και Βιοτεχνολογίας: Ενθάρρυνση της Συνεργασίας μεταξύ Βιομηχανίας και Ακαδημίας».

Μια προσπάθεια, όπως αναφέρει η κυρία Ράπτη, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της συνεργασίας, την προώθηση της καινοτομίας και την επιτάχυνση της μετατροπής των επιστημονικών εξελίξεων σε λύσεις για επείγουσες παγκόσμιες προκλήσεις.

Η ίδια υπενθυμίζει ότι το φόρουμ συγκεντρώνει κορυφαίους επιστήμονες ερευνητές και ακαδημαικούς από το εσωτερικό και το εξωτερικό, με μαζί με νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και επενδυτές από την Ελλάδα και διεθνώς.

Τάσος Γαϊτάνης: Στόχος μας, να κάνουμε την καινοτομία υπόθεση όλων

Από την πλευρά του, ο γενικός γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στο ίδιο φόρουμ σημείωσε: «Η καινοτομία δεν διατάσσεται. Αναπτύσσεται στα κατάλληλα περιβάλλοντα. Και ένα τέτοιο περιβάλλον προϋποθέτει συνεργασίες, καλή επικοινωνία και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας: «Μέσα στο εργαστήριο, όλα αυτά τα χρόνια με απασχόλησε πολλές φορές το πως θα βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την βιομηχανία. Γι’αυτό και σήμερα συμμετείχα με ιδιαίτερη χαρά στο φόρουμ που επικεντρώνεται ακριβώς σε αυτό το σκοπό.

Ως επιστήμονας γνωρίζω καλά πως η καινοτομία δεν διατάσσεται. Αναπτύσσεται στα κατάλληλα περιβάλλοντα. Και ένα τέτοιο περιβάλλον προϋποθέτει συνεργασίες, καλή επικοινωνία και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών.

Στόχος μας ως πολιτεία, είναι να κάνουμε την καινοτομία μια υπόθεση που θα είναι κοινή για όλους, γιατί ως κοινωνία μας αφορά όλους».

Διαβάστε επίσης:

F1 Ιταλία: Επική νίκη Ferrari!

Διάβασε τα χείλη μου: είναι το όραμα και το πρόγραμμα

Πολωνία: Η χώρα τίμησε την 85ή επέτειο από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας και το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου