Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Zepbound: Γιατί ο ανταγωνιστής του Ozempic πουλάει φιαλίδια στη μισή τιμή; Ποιους ασθενείς αφορά

Dave Ricks, CEO Eli Lilly (Πηγή: Linkedin)

Μία νέα υπηρεσία για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση του φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας προωθεί η Eli Lilly, η εταιρεία πίσω από τον ανταγωνιστή του Ozempic, το ενέσιμο σκεύασμα Zepbound.

Οι ασθενείς στους οποίους έχει συνταγογραφηθεί το θαυματουργό σκεύασμα, το οποίο υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους, μπορούν πλέον να το προμηθευτούν από το LillyDirect, την ιστοσελίδα άμεσης πώλησης της αμερικανικής εταιρείας, σε φιαλίδια.

Αποσυμπίεση της εκρηκτικής ζήτησης

Το καλό νέο για τους ασθενείς; Ότι μπορούν να το αγοράσουν μόλις 399 δολάρια το μήνα έναντι 549 δολαρίων, που κοστίζουν οι ενέσεις.

Το Zepbound πωλείται σε στυλό αυτόματης έγχυσης, ενώ με τα φιαλίδια, οι ασθενείς μπορούν να γεμίσουν μόνοι τους τις σύριγγες. Αυτό εξοικονομεί σημαντικό χρόνο στην παραγωγή του φαρμάκου για την εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης από τους ασθενείς.

Η Eli Lilly προσπαθεί εδώ και καιρό να ανταποκριθεί στη φρενίτιδα που επικρατεί μεταξύ διαβητικών για την απόκτηση των μαγικών ενέσιμων σκευασμάτων που υπόσχονται μείωση βάρους και μειωμένο κίνδυνο σε μία σειρά παθήσεων που συνοδεύουν συνήθως την παχυσαρκία.

Το LillyDirect ξεκίνησε πέρυσι και πλέον εξυπηρετεί «χιλιάδες» ασθενείς κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Frank Cunningham, αντιπρόεδρο της ομάδας παγκόσμιας αξίας και πρόσβασης της Lilly.

Ποιους ασθενείς αφορά

Τόσο η Lilly όσο και ο μεγάλος της ανταγωνιστής Novo Nordisk αγωνίζονται να ανταποκριθούν στην ακόρεστη ζήτηση για τα φάρμακά τους κατά της παχυσαρκίας – με αναλυτές να εκτιμούν ότι η αγορά απώλειας βάρους μπορεί να φτάσει ακόμα κι τα 130 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Lilly δεχόταν εδώ και καιρό εισηγήσεις για να προχωρήσει στη διάθεση φιαλιδίων, ώστε να ανακουφίσουν τη πίεση στην ζήτηση. «Έχουν αυτό το χαρτί και πρέπει να το παίξουν για να περιορίσουν τις ελλείψεις», δήλωσε στο Bloomberg News τον Απρίλιο ο Dave Knapp, ο οποίος ξεκίνησε μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πιέσει τη Lilly να #ReleaseTheVials.

.Τα φιαλίδια είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της πλατφόρμας άμεσης πώλησης της Lilly στον καταναλωτή, LillyDirect, σε ασθενείς που πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακα.

Εκτός από την ανακούφιση στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα φιαλίδια θα βοηθήσουν επίσης στην επέκταση της πρόσβασης σε εκατομμύρια ασθενείς που λαμβάνουν Medicare, αν και το πρόγραμμα ασφάλισης δεν καλύπτει το Zepbound.

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs, Μorgan Stanley: Μειώνουν τις προβλέψεις για το πετρέλαιο κάτω από τα 80 δολάρια

Mark Zuckerberg: Οι ΗΠΑ «πίεσαν» το Facebook να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid-19

Temu: Εξανεμίστηκαν 55 δισ. δολάρια της χρηματιστηριακής της αξίας – Το μήνυμα για την κινεζική οικονομία