ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To party στις τράπεζες, πότε θα δικαστούν οι Κουτσολιούτσοι, η 15η Γενάρη και το πρόσωπο – έκπληξη για Πρόεδρος, γιατί είδε ο Άδωνις τον Κυριάκο, μια αποκάλυψη για τις φυλακές και ο arrogant αντιδήμαρχος με την Πόρσε
Οι επίμονοι αγοραστές των ΕΛΠΕ, ποιοι χτίζουν θέση στην Πειραιώς, τα μαθηματικά των Εξάρχου, Βαρδινογιάννη και Holterman, νέος πόλεμος Όλγας – Μάτσα για το οικόπεδο, ο αμετανόητος Κουτσολιούτσος, ο Χατζηβασιλείου στην κυβέρνηση, ο απρόσεκτος υπουργός Νο2, και ο επιχειρηματίας που κτίζει 1.000 τ.μ. στο Ψυχικό
Άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ της Folli Follie. Η συμφωνία με τους ομολογιούχους πριν από μερικά 24ωρα δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει τη μαζική φυγή των διεθνών οίκων μόδας που αντιπροσωπεύει η εταιρεία στην ελληνική αγορά. Και αυτό γιατί και αυτοί, όπως και αρκετοί αναλυτές βλέπουν πολλά γκρίζα σημεία στο σχέδιο διάσωσης, το οποίο δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για την επόμενη μέρα.
Τον «κύκλο των αποχωρήσεων» άνοιξε η Nike, η οποία ενημέρωσε πρώτη την Folli Follie πως θα τερματίσει σταδιακά τη συνεργασία της από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον χειμώνα του 2022, οπότε και λήγει η τελευταία χρονικά σύμβαση με την ελληνική εταιρεία, για την εισαγωγή και διανομή ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της. Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτο το mononews.gr.
Το «βυθιζόμενο καράβι» της Folli Follie σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εγκαταλείψει επίσης η UGG, η Guess Jeans αλλά και η μάρκα ένδυσης Scotch & Soda, αλλά και αλλη διάσημη γαλλική φίρμα. Οι δυο τελευταίες φίρμες θα περάσουν στον έλεγχο θυγατρικής της Αττικά Πολυκαταστήματα και συγκεκριμένα στην εταιρεία RUV Distribution στην οποία με ποσοστό 51% συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Στράτος.
Στελέχη της αγοράς θεωρούν πως δεν θα αργήσει να ανακοινωθούν και άλλες αποχωρήσεις διεθνών οίκων, καθώς όπως λένε δεν έχει αποκλειστεί ακόμη ο «ξαφνικός θάνατος» και η άτακτη χρεοκοπία. Επιμένουν μάλιστα να τονίζουν πως η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία κοσμημάτων του Κουτσολιούτσου δεν έχει πλέον καμία αξία. Έχει χάσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, ένα asset που δύσκολα ανακτάται και με ένα πολύ μικρότερο δίκτυο, δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει.
«Δεν έχει τίποτα ικανό για να σταθεί. Δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία. Ακόμη και αν αναλάβουν οι ομολογιούχοι, θα είναι για να διαχειριστούν με δική τους ευθύνη την πτώχευση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά άνθρωπος της αγοράς.
Τα βλέμματα στρέφονται στη σημερινή γενική συνέλευση, όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της διοίκησης για τη συμφωνία με τους ομολογιούχους και τα επόμενα βήματα της εταιρείας, στην προσπάθεια να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.