Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ξέρει κάτι ή απλά κέρδισε πολλά; Γιατί ο Τζορτζ Σόρος πούλησε χρυσό;

George Soros

Στην πώληση θέσης αξίας 30,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το μεγαλύτερο ETF χρυσού στο κόσμο προχώρησε ο Τζορτζ Σόρος, στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2016. Ο διάσημος επενδυτής αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο άλμα στη τιμή του χρυσού το πρώτο εξάμηνο, ενώ επέλεξε να αυξήσει τις επενδύσεις του στον τομέα της ενέργειας και τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας.

Το Soros Fund Management πούλησε τη θέση του από το SPDR Gold Shares, η συνολική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια,  για να αυξήσει τη θέση του στην αγορά της Ιαπωνίας και της Ασίας, αναφέρει το Bloomberg. Πιο συγκεκριμένα, απέκτησε θέσεις στο WisdomTree Japan Hedged Equity Fund και στο iShares China Large-Cap ETF αξίας 34,1 και 24,1 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Η κίνηση του Τζορτζ Σόρος έγινε μετά από το άλμα του χρυσού κατά 25% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αντίθετα, η αξία του χρυσού το τρίτο τρίμηνο κατέγραψε απώλειες 0,3%, την ώρα που τα ETF αναδυόμενων αγορών σημείωναν άλμα 9%.

Παράλληλα, ο διάσημος επενδυτής τοποθετήθηκε και σε οκτώ ενεργειακές εταιρείες, αυξάνοντας την έκθεση του στον ενεργειακό τομέα στα 132 εκατομμύρια δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε 3,17 εκατ. μετοχές στην εταιρεία αγωγών Williams, αξίας 97,5 εκατ. δολαρίων, ενώ απέκτησε μικρότερες θέσεις στις California Resources, Petroleo Brasilerio και Rice Energy.

Επιπλέον, ο Τζορτζ Σόρος αποφάσισε να επενδύσει στις  Netflix Inc. και την μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρ. Πειραιώς: Κέρδη προ φόρων και προβλέψεων 290 εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Πανγαία: Αγοράζει γραφεία και καταστήματα στην Ιταλία αξίας 21,5 εκατ. ευρώ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: “Χρυσές” αποζημιώσεις. Ποιο τραπεζικό στέλεχος αποχωρεί με 350.000 ευρώ