• Business

    Ξενοκώστας σε Μητσοτάκη και 2 υπουργούς: «Δεν σας είπα την αλήθεια. Ήταν fake η πρόταση μου»

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας


    Στην άμεση παραδοχή ότι δεν είπε την αλήθεια, στο Μέγαρο Μαξίμου (ΜΜ) , στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σε τουλάχιστον 2 υπουργούς, σχετικά με την επενδυτική του πρόταση για τα ΕΑΣ, προχώρησε χθες ο επικεφαλής των Ναυπηγείων Ελευσίνας και της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας.

    Και όλα αυτά έγιναν χθες το πρωί, μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις του Mononews.gr στις 00:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ότι η επενδυτική πρόταση του, για την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) , ήταν στην κυριολεξία fake.

    Fake, καθώς ο υποτιθέμενος σύμμαχος του Ξενοκώστα και της ONEX, σε αυτή την πρόταση ήταν ένας αμφιλεγόμενος κουβανέζος έμπορος όπλων ο MARC MORALES της Global Ordnance (GO).

    Ο οποίος όμως δεν είχε ιδέα για την πρόταση Ξενοκώστα.

    Όμως η GO δεν είναι μια βιομηχανία παραγωγής οπλικών συστημάτων, όπως ψευδώς ανέφερε στην αρχική του επιστολή προθέσεων ο Ξενοκώστας.

    Η GO, απλά, εμπορεύεται οπλικά συστήματα.

    Δηλαδή ο κουβανός έμπορος όπλων αγοράζει τουφέκια, φυσίγγια, η αλλά συστήματα και τα πουλάει σε χώρες όπως η Συρία, η Ουκρανία η όπου αλλού διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις.

    Καμιά σχέση με εργοστάσιο παραγωγής όπλων, όπως έχει αφήσει να διαφανεί έντεχνα στις αρχικές επιστολές του στο Μέγαρο Μαξίμου και σε κορυφαίους υπουργούς, η ONEX.

    Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Κουβανός είναι ένας μικρός η μεγάλος έμπορος όπλων.

    Αυτό ίσως είναι ήσσονος σημασίας.

    Η αποκάλυψη του mononews.gr χθες τα ξημερώματα ήταν ότι ο Κουβανός με 2 επιστολές του, στους υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας Κωστή Χατζηδάκη και Νίκο Δένδια, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο εγχείρημα της επένδυσης στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

    «Δεν έχω ιδέα για αυτό και σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία ανάμειξη σε οποιοδήποτε πρόταση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» εξηγεί εμφατικά ο Κουβανός έμπορος όπλων, στις επιστολές, που έχουν περιέλθει σε γνώση του mononews.gr.

    Μάλιστα με ξεχωριστή επιστολή προς τον κ. Ξενοκώστα (δημοσιεύεται στο τέλος του κειμένου μας) κάλεσε τον επικεφαλής της ONEX και των Ναυπηγείων Ελευσίνας, να διαψεύσει την ανάμειξη του στην πρόταση για τα ΕΑΣ και να δηλώσει στην Ελληνική Κυβέρνηση και στα ΜΜΕ ότι δρα μόνος του.

    Fake πρόταση

    Μετά τις επιστολές προς τους δυο υπουργούς από τον Κουβανέζο, και τις αποκαλυψεις του mononews.gr, ο κ. Ξενοκώστας αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να παραδεχτεί προς το Μέγαρο Μάξιμου (ΜΜ) ότι έλεγε ψέματα.

    ‘Η εάν θέλετε δεν έλεγε την αλήθεια.

    Επί της ουσίας, παραδέχτηκε ότι η πρόταση του ήταν fake.

    Έτσι αναγκάστηκε, μέσα σε διάστημα ολίγων ωρών, να διαφοροποιήσει την στρατηγική του, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου (ΜΜ) τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

    Χθεσινό δημοσίευμα πολιτικής ιστοσελίδας, που προφανώς απηχεί τις απόψεις Ξενοκώστα, ανέφερε ότι «έχει ήδη καταθέσει ανανεωμένη πρόταση στην κυβέρνηση χωρίς αυτή την φορά να περιλαμβάνεται η συμμαχία με τον Κουβανέζο».

    Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι προέβλεπε το αρχικό σχέδιο του Ξενοκώστα, όταν υποστήριζε ψευδώς στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «κατεβαίνει» από κοινού με την αμερικανοκουβανεζικη Global Ordnance (GO) για να αγοράσουν την ΕΑΣ, και τι υποστηρίζει τώρα μετά την διαβεβαίωση του Κουβανού Morales σε δυο υπουργούς της Ελληνικής κυβέρνησης (Χατζηδάκη και Δένδια) ότι δεν έχει ιδέα για όλα αυτά.

    Ψέμα Νο1

    Η αρχική πρόταση τόνιζε:

    «Η πρόταση της ONEX γίνεται σε σύμπραξη με την Global Ordnance κορυφαία αμερικανική εταιρεία, και έχει εξασφαλισμένες παραγγελίες για την επόμενη πενταετία από το αμερικανικό υπουργείο άμυνας ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, και προβλέπει τη διάσωση 250 θέσεων εργασίας και δημιουργία περισσότερων των 700 – 900 εντός της επόμενης πενταετίας, ενώ αποτελεί εχέγγυο για την εξοικονόμηση αρχικώς 48 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο που αφορούν στο κόστος απορρύπανσης του Εργοστασιακού Συγκροτήματος Λαυρίου (ΣΕΛ).»

    Προφανώς, η αρχική πρόταση βασιζόταν στην επαφές και στις γνωριμίες του Κουβανέζου με το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας για παραγγελίες 1,2 δισ. δολαρίων.

    Στην αναθεωρημένη πρόταση προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ξενοκώστας επιμένει για τις παραγγελίες από το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ύψους 1,2 δισ δολαρίων.

    Όμως δεν διευκρινίζει πώς έχει εξασφαλίσει αυτές θηριώδες παραγγελίες, όταν ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την αμυντική βιομηχανία και ειδικά των ΗΠΑ.

    Πρόκειται προφανώς για ευχές και όχι για την πραγματικότητα.

    «Ο κ. Ξενοκώστας ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν» λένε τώρα κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο mononews.gr.

    Ψέμα νο 2

    Στην αρχική πρόταση ο Ξενοκώστας αναφέρει:

    «Οι δύο πλευρές ONEX και Global Ordnance έχουν ήδη συμφωνήσει σε θέματα αρχών και ρόλων, με την ΟΝΕΧ να υλοποιεί το Σχέδιο και να αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση και τις Τοπικές Αρχές ως ο βασικός φορέας επενδύσεων και κατασκευαστής μιας σειράς κρίσιμων έργων πυρομαχικών για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια αγορά.»

    Διαβάζοντας αυτή την παράγραφο άπαντες αντιλαμβάνονται ότι η GO είναι ο κατασκευαστής μιας σειράς πυρομαχικών για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια αγορά.

    Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η GO είναι ξεκάθαρα μια εταιρεία που απλά εμπορεύεται όπλα και δεν κατασκευάζει οπλικά συστήματα.

    Στην αναθεωρημένη πρόταση πάντως ο Ξενοκώστας, δεν μας εξηγεί ποιος θα αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο να πουλάει τα προϊόντα που θα παράγει η ΕΑΣ…

    Προφανώς ο κ. Ξενοκώστας γνωρίζει ότι έχει «ρεζιλευτεί» επιχειρηματικά στην Ελλάδα, με την fake πρόταση του για τα ΕΑΣ.

    Και προσπαθεί τώρα με την νέα του πρόταση, η οποία όμως έχει βασικά κενά, να αντιστρέψει την ιδιαίτερα αρνητική άποψη που έχει πλέον σχηματίσει το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση, για το πρόσωπο του…

    Κουβανός έμπορος όπλων: Τι αναφέρει η επιστολή προς τον κ. Ξενοκώστα

    Ο κουβανός έμπορος όπλων Marc Morales απέστειλε στον κ. Ξενοκώστα μια επιστολή σε «οργισμένο ύφος», που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Έλληνα επιχειρηματία.

    Στην ουσία τον εγκαλεί για τα ψέματα που λέει, καθώς οι δυο πλευρές δεν είχαν ποτέ συζητήσει να συνεργαστούν στην υπόθεση Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα,

    Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το εξής:

    «Αγαπητέ κ. Ξενοκώστα,

    Η Global έλαβε γνώση του άρθρου που δημοσιεύτηκε χθες στην Ελλάδα για τη σχέση μεταξύ της Onex, της Global Ordnance και των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).

    Αυτό το άρθρο ήταν μια μεγάλη έκπληξη για την Global Ordnance και μια τεράστια παραποίηση των συζητήσεών μας σχετικά με τα ΕΑΣ.

    Παρακάτω αναφέρονται συγκεκριμένα σημεία του άρθρου:

    1. Η χρήση της φράσης «Η πρόταση της Onex γίνεται σε συνεργασία με την Global Ordnance» δεν είναι ακριβής. Η φράση υπονοεί ότι έχουμε κάποιου είδους νομική συμφωνία. Δεν έχουμε καμία τέτοια συμφωνία. Επιπλέον, υπονοείται μία νομική συμφωνία, η οποία δεν συζητήθηκε ποτέ.

    2. «Οι δύο πλευρές Onex και Global Ordnance έχουν ήδη συμφωνήσει σχετικά με τις πρακτικές και τους στόχους». Και πάλι, αυτό είναι μια τεράστια παραποίηση, δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

    3 «Η υποβληθείσα πρόταση της ONEX-GLOBAL έχει ήδη ελεγχθεί και

    διευκρινίσεις………». Η Global Ordnance δεν έχει υποβάλει σχέδιο, δεν έχουμε μελετήσει κάποιο σχέδιο και δεν γνωρίζαμε καν ότι είχε υποβληθεί σχέδιο.

    Η Global Ordnance ζητά από την ONEX να σταματήσει αμέσως να αναφέρεται στην Global Ordnance σε οποιοδήποτε δημοσίευμα ή/και σε Έλληνες και Αμερικανούς αξιωματούχους.

    Οι εταιρείες μας δεν έχουν καμία σχέση, γραπτή ή άλλη, που να σχετίζεται με τα ΕΑΣ και η Global Ordnance δεν έχει κανένα σχέδιο να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο στα ΕΑΣ ή να συνεργαστεί με την ONEX.

    Βρισκόμαστε επίσης στη διαδικασία ενημέρωσης των αξιωματούχων σε Ελλάδα και Αμερική ότι δεν είχαμε καμία γνώση αυτού του άρθρου, δεν μας ζητήθηκε η γνώμη μας σχετικά με το περιεχόμενό του και δεν έχουμε καμία σχέση με την ONEX ή οποιοδήποτε σχέδιο να έχουμε μια τέτοια σχέση που να σχετίζεται με την εγκατάσταση των ΕΑΣ.

    Με σεβασμό

    Marc Morales

    Πρόεδρος, Global Ordnance»

    Διαβάστε επίσης

    ΕΑΣ: Fake επενδυτική πρόταση από Ξενοκώστα, δεν έχει ιδέα ο Κουβανός έμπορος όπλων – Αποκάλυψη mononews

    Marc Morales: Ποιος είναι ο Αμερικανοκουβανός έμπορος όπλων και το σκοτεινό παρελθόν του

    Προσωπική παρέμβαση Μητσοτάκη για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» στο καλώδιο Κρήτη – Κύπρος – Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ