• Business

    Ξεκίνησαν πτήσεις επαναπατρισμού για τους τουρίστες που έχουν αποκλειστεί στη Ρόδο

    • NewsRoom
    Τουρίστες εκκενώνουν ξενοδοχείο στη Ρόδο

    Πηγή: Δημοκρατική


    Αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρείες πραγματοποίησαν ειδικές πτήσεις τη Δευτέρα για τουρίστες που έχουν αποκλειστεί από τις πυρκαγιές στη Ρόδο, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

    Η Tui, η easyJet και η Jet2 πραγματοποίησαν σειρά σειρά πτήσεων επαναπατρισμού για να βοηθήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα ορισμένοι από τους περίπου 10.000 Βρετανούς παραθεριστές που βρίσκονταν στο νησί.

    Ωστόσο, παρά την αναταραχή στελέχη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας υποβαθμίζουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των πυρκαγιών και των ακραίων καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

    Πολλές αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούσαν να πετούν προς τη Ρόδο και δεν υπάρχουν ενδείξεις ευρύτερου αντίκτυπου στις καλοκαιρινές κρατήσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Η Ελλάδα έχει κατά μέσο όρο περίπου 50 νέες πυρκαγιές καθημερινά τις τελευταίες 12 ημέρες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

    Σχεδόν 1.500 επιβάτες έχουν ήδη αναχωρήσει από την Ρόδο με ειδικές πτήσεις επιστροφής προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη.

    Η αεροπορική εταιρεία διακοπών Jet2 και η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet ξεκίνησαν και οι δύο πτήσεις επαναπατρισμού την Κυριακή, με επιπλέον 1.000 θέσεις να διατίθενται στους ταξιδιώτες τη Δευτέρα. Και οι δύο εταιρείες ακύρωσαν επίσης ορισμένες προγραμματισμένες πτήσεις προς Ρόδο.

    Η Tui είπε ότι οι πρώτοι πελάτες που απομακρύνθηκαν από τα ξενοδοχεία επέστρεψαν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο με νυχτερινές πτήσεις, ενώ το πρακτορείο ακύρωσε τις πτήσεις που αναχωρούσαν από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη Ρόδο μέχρι την Τρίτη.

    Ωστόσο, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενθάρρυνε τον κόσμο να συνεχίσει τις πτήσεις τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κέρκυρα, όπου επίσης έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές.

    Ryanair: Συνεχίζει τις πτήσεις προς Ρόδο

    Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα συνεχίσει τις προγραμματισμένες πτήσεις της προς τη Ρόδο και ότι οι κρατήσεις της για το Σαββατοκύριακο ήταν «πολύ ισχυρές».

    «Νομίζω ότι οι άνθρωποι που έχουν κάνει κράτηση για τις διακοπές τους θα συνεχίσουν να πηγαίνουν», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, δήλωσε ότι ο καύσωνας «δεν φαίνεται να είναι αποτρεπτικός» για τους παραθεριστές.

    Δεν είναι ασυνήθιστο για την Ελλάδα να πλήττεται από πυρκαγιές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά οι ακραίες θερμοκρασίες έχουν αυξήσει τον κίνδυνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γεωργιάδης: Επίδομα ύψους €534 στους εργαζομένους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

    Χρήστος Σταϊκούρας: Μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών στο αεροδρόμιο της Ρόδου

    Σε λειτουργία γραφείο εξυπηρέτησης ξένων πολιτών του ΥΠΕΞ στον Διεθνή Αερολιμένα Ρόδου



    ΣΧΟΛΙΑ