• Business

    X (πρώην Twitter): Διακόπτει την χρησιμοποίηση των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων χρηστών

    • NewsRoom
    Ελον Μασκ

    Ελον Μασκ


    Το δίκτυο Χ (πρώην Twitter) διέκοψε την χρησιμοποίηση των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων χρηστών του για την εκπαίδευση του προγράματός του Τεχνητής Νοημοσύνης (Grok), ανακοίνωσε η Ιρλανδική Επιτροπή για την Προστασία των Δεδομένων (DPC).

    Η DPC, η οποία ενεργεί για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «χαιρέτισε την συμφωνία που συνομολογήθηκε με το Χ ώστε αυτό να διακόψει την χρησιμοποίηση των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων χρηστών του για να εκπαιδεύσει το πρόγραμμά του Τεχνητής Νοημοσύνης (Grok), αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

    Το κοινωνικό δίκτυο του Ιλον Μασκ χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα των ευρωπαίων χρηστών του από τις 7 Μαΐου μέχρι την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με τον DPC που προσέφυγε στην ιρλανδική δικαιοσύνη για παραβίαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR, Γενικός κανονισμός για την προστασία δεδομένων).

    Η Επιτροπή, η οποία εργάζεται σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, «συνεχίζει να εξετάζει σε ποιο βαθμό η επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι συμβατή με τον GDPR», διευκρίνισε ο Ντες Χόγκαν, ο πρόεδρός της, σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

    «Θα συνεχίσουμε θα συνεργαζόμαστε με την Ιρλανδική Επιτροπή για την Προστασία των Δεδομένων σχετικά με το Grok και άλλα θέματα που συνδέονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως κάνουμε από το περασμένο έτος», δηλώνει από την πλευρά του το Χ σε σημερινή δημοσίευσή του.

    Αγωγές κατά του Χ έχουν κατατεθεί σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες για «παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων των χρηστών του» σε πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης Noyb.

    Το Χ «δεν ενημέρωσε ποτέ εκ των προτέρων τους χρήστες του για το γεγονός ότι τα προσωπικά τους δεδομένα χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης», έγραψε αυτήν την εβδομάδα η βιεννέζικη μη κυβερνητική οργάνωση απηνής διώκτης των γιγάντων της τεχνολογίας που ανάγκασε την Meta να οπισθοχωρήσει ως προς το ίδιο θέμα τον Ιούνιο.

    «Φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ανακάλυψαν την νέα παράμετρο κατά τύχη χάρη στο μήνυμα ενός χρήστη στις 26 Ιουλίου», κατήγγειλε η οργάνωση Noyb ζητώντας επείγουσες ενέργειες από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕ κατά Χ: «Εξαπατά» τους χρήστες του και παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα «μπλε τικ»

    Έλον Μασκ: «Μαζεύει» τις βρισιές στους διαφημιζόμενους αλλά δεν θέλει λογοκρισία

    ΟΗΕ: Τι προβλέπει η συνθήκη για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου – Ποιοι και γιατί αντιδρούν



    ΣΧΟΛΙΑ