Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

WPP: Νέος πρόεδρος ο πρώην CEO της BT, Philip Jansen

O διευθύνων σύμβουλος της BT Group, Philip Jansen (bt.com)

Στη θέση του προέδρου του μεγαλύτερου διαφημιστικού ομίλου στον κόσμο, WPP, θα βρεθεί τον Ιανουάριο ο Philip Jansen, πρώην διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών BT Group.

Ο 57χρονος Jansen θα διαδεχθεί τον Roberto Quarta, ο οποίος εργάζεται στον διαφημιστικό όμιλο για σχεδόν μια δεκαετία, ανέφερε η WPP, ενώ θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η WPP ανανεώνει το εμπορικό σήμα της, προκειμένου να εξοικονομήσει κόστος, ενώ ανακοίνωσε ένα σχέδιο δαπανών εκατοντάδων εκατομμύρια λιρών, για να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και να υποστηρίξει την ανάπτυξη δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης.

Ποιος είναι ο Jansen

O Jansen, ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Procter & Gamble.

Κατείχε είχε επίσης σημαντικές θέσεις στην εταιρεία παροχής πληρωμών Worldpay, ενώ βελτίωσε κατά πολύ την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του στην BT.

Προτού ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί πέρσι, αποκάλυψε ένα σχέδιο για περικοπές έως και 55.000 θέσεων εργασίας στην BT μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ είχε επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός πιο προηγμένου δικτύου οπτικών ινών.

Είχε προηγηθεί η αγορά 650 εκατομμυρίων μετοχών με κόστος περίπου 960 εκατομμύρια λίρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Πάτρικ Ντράχι αύξησε το μερίδιό του στην BT σε περισσότερο από 24%, ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να υποβάλει προσφορά για την εξαγορά του βρετανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών ύψους 15 δισ. λιρών.

Το επενδυτικό όχημα του Ντράχι, αγόρασε για πρώτη φορά μερίδιο 12% στην BT τον Ιούνιο του 2021, αυξάνοντάς το στο 18% αργότερα εκείνο το έτος.

Η τιμή της μετοχής της BT μειώθηκε κατά 1/5 σε σχέση με το 2022, αλλά αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% από τις αρχές του 2023.

Διαβάστε επίσης: 

Euroxx για Austriacard: Τιμή στόχος €9 για τη μετοχή της «παρεξηγημένης» εταιρείας

Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Μοτοδυναμική

BP: Κέρδη άνω των εκτιμήσεων το β’ τρίμηνο – Αυξάνει το μέρισμα