• Business

    Wendy’s: Παραιτείται από πρόεδρος ο δισεκατομμυριούχος Νέλσον Πελτς

    • NewsRoom
    Nelson Peltz,

    Nelson Peltz, (Πηγή: Calla Kessler/Bloomberg)


    Παραιτείται άμεσα από την θέση του προέδρου της Wendy’s ο Νέλσον Πελτς, μετά από μια μακροχρόνια παραμονή 17 ετών στην διάσημη αμερικανική αλυσίδα fast-food, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Τη θέση του καταλαμβάνει ο Άρθουρ Γουινκλμπλάκ, ενώ ο Πελτς θα τιμηθεί με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, παραιτείται για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις άλλες δεσμεύσεις του στο διοικητικό συμβούλιο και στις μελλοντικές δραστηριότητες της Trian Partners, της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη, στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος.

    Ο Γουινκλμπλάκ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε CFO στην HJ Heinz, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Wendy”s.

    Η αποχώρηση του δισεκατομμυριούχου Peltz, έρχεται καθώς οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα δηλώνουν ότι τρώνε λιγότερο έξω από το σπίτι, προκαλώντας πτώση των πωλήσεων της εταιρείας.

    Η μετοχή της αλυσίδας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 12% φέτος, μειώνοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 3,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι ο βετεράνος Kίρκ Τάνερ ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, καταθέτοντας σχέδια για επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων, από  ενημερώσεις της εφαρμογής για κινητά, έως διαφημίσεις για την ενίσχυση της επιχείρησης.

    «Κατά την άποψή μας, η αποχώρηση του Νέλσον Πελτς, “ανοίγει την πόρτα” για ένα νέο κεφάλαιο υπό τον νέο Πρόεδρο Γουινκλμπλάκ. και τον νέο CEO Kίρκ Τάνερ», έγραψε ο αναλυτής της TD Cowen Andrew Charles σε ένα σημείωμα τη Δευτέρα.

    Ωστόσο, διατήρησε μια αξιολόγηση «hold» για τη μετοχή, επικαλούμενος την έλλειψη διαφοροποίησής της σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

    Η Trian Fund Management του Πελτς, κατέχει μερίδιο 10% στην Wendy’s, καθιστώντας την τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας μετά τη Vanguard.

    Σύμφωνα με το CNBC, η Trian επένδυσε για πρώτη φορά στην Wendy’s το 2005.

    Το 2022 ανέφερε ότι διερευνούσε την εξαγορά της, αλλά αυτό δεν συνέβη τελικά ποτέ.

    Μετά την αποχώρηση του Πελτς, η Trian θα κατέχει δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Trian κατέχει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Disney.

    Διαβάστε επίσης: 

    Brian Niccol (Starbucks): Έκανε τη μετοχή να πετάξει. Τώρα ο νέος CEO πρέπει να αποδείξει την αξία του

    Οικογενειακές επιχειρήσεις: Η δυναμική της «κληρονομιάς» και πώς οδηγεί στην επιτυχία

    Fraport Greece: Αυξημένη επιβατική κίνηση και… ρομπότ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ