Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Warren Buffett: Συνεχίζει τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America

Warren Buffett

Warren Buffett

Ο Warren Buffett πούλησε επιπλέον μετοχές της Bank of America (BofA) αξίας 982 εκατ. δολαρίων, καθώς η επενδυτική του συνεχίζει να συρρικνώνει την θέση της στην δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Berkshire Hathaway έχει μειώσει το μερίδιο της συνολικά κατά σχεδόν 13% πραγματοποιώντας μια σειρά πωλήσεων από τα μέσα Ιουλίου και μετά και αποκομίζοντας έσοδα 5,4 δισ. δολαρίων.

Η Berkshire γνωστοποίησε τις τελευταίες εκποιήσεις στην SEC αργά την Τρίτη, αναφέροντας λεπτομερώς τις πωλήσεις στις 23, 26 και 27 Αυγούστου.

Ο Buffett τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το σκεπτικό του να μειώσει το εξαιρετικά κερδοφόρο στοίχημα του, μια επένδυση που ξεκίνησε όταν η μετοχή διαπραγματευόταν κοντά στα 5 δολάρια το 2011.

Ο τίτλος σημείωσε άνοδο κατά 31% φέτος, πριν ξεκινήσουν οι ρευστοποιήσεις του μεγαλοεπενδυτή. Έκτοτε έχουν διολισθήσει κατά 10% στα 39,67 δολάρια.

Το μπαράζ των ρευστοποιήσεων σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αποχώρηση του Buffett από μια επένδυση που επί μακρόν αποτελούσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου της Bank of America, Brian Moynihan, τον οποίο ο 93χρονος επενδυτής έχει επανειλημμένα επαινέσει δημοσίως.

Η Berkshire εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας – με 903,8 εκατομμύρια μετοχές αξίας 35,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την τιμή κλεισίματος της Τρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά μετοχών της Bank of America από τον «προφήτη της Όμαχα» αποτελεί μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Wall Street.

Το 2011, ο θρυλικός επενδυτής αγόρασε προνομιούχες μετοχές της τράπεζας αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων συν δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά 700 εκατομμυρίων κοινών μετοχών, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην τράπεζα, η οποία τότε αντιμετώπιζε απώλειες που σχετίζονταν με κόκκινα δάνεια, στον απόηχο μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Warren Buffett: Οι μυστικές κινήσεις του μεγαλοεπενδυτή στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων BYD

Warren Buffett (Berkshire): Πούλησε μετοχές της Bank of America αξίας $1,5 δισ.

Warren Buffett: Το ποσοστό του στην Αpple αξίζει περισσότερο από τις 450 εκ των εταιρειών του S&P 500