Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Warren Buffett: Συνεχίζει τις κερδοφόρες κινήσεις στην Ιαπωνία – Νέα πώληση ομολόγων σε γιεν

Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett σχεδιάζει την δεύτερη πώληση ομολόγων σε γιεν φέτος, ενισχύοντας τα κέρδη των εμπορικών οίκων εν μέσω εικασιών ότι επιδιώκει αύξηση των επενδύσεών του στην Ιαπωνία.

Η Berkshire προσέλαβε τις BofA Securities και Mizuho Securities Co. για μια πιθανή προσφορά μη εξασφαλισμένων ομολόγων αναφοράς σε γεν στην παγκόσμια αγορά. Η εταιρεία είναι τακτικός εκδότης ομολόγων σε γεν και τελευταία φορά πούλησε τον Απρίλιο.

Τα σχέδια της εταιρείας για την άντληση κεφαλαίων παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές της αγοράς μετοχών, καθώς ο Buffett έχει αγοράσει μερίδια σε εμπορικούς οίκους της Ιαπωνίας, γεγονός που βοήθησε να εκτοξευθεί ο δείκτης μετοχών Nikkei 225 σε υψηλό ρεκόρ νωρίτερα φέτος.

Ο βετεράνος επενδυτής ανέφερε στην ετήσια επιστολή του τον Φεβρουάριο ότι η Berkshire έχει χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών της σε ιαπωνικές εταιρείες μέσω προσφορών ομολόγων σε γιεν.

Η Berkshire είχε σε κυκλοφορία ομόλογα σε γιεν αξίας περίπου 1,41 τρισ. γιεν (9,8 δισ. δολάρια) την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η Berkshire έχει καθιερωθεί ως τακτικός εκδότης ομολόγων σε γιεν

«Υπάρχει ακόμη περισσότερο περιθώριο για την Berkshire να αυξήσει το μερίδιό της στους εμπορικούς οίκους», δήλωσε ο Takehiko Masuzawa, επικεφαλής του τμήματος διαπραγμάτευσης μετοχών της Phillip Securities Japan. Για το ιαπωνικό χρηματιστήριο συνολικά, «αυτά είναι καλά νέα για όσους θέλουν να αγοράσουν και θα τους δώσει την ώθηση που χρειάζονται».

Οι μετοχές των ιαπωνικών εμπορικών οίκων υπεραπέδωσαν στο Τόκιο, με τον αντιπροσωπευτικό δείκτη Topix να κλείνει 2,6% υψηλότερα. Σε σύγκριση με 1,7% για που έκλεισε ο γενικός δείκτης. Τόσο η Itochu Corp. όσο και η Mitsui & Co. σημείωσαν άνοδο 3,6%.

Οι εμπορικές εταιρείες κερδίζουν δυναμική λόγω του σχεδίου της Berkshire για το ομόλογο σε γιεν

Η επιπλέον απόδοση των ομολόγων 2027 της Berkshire – ένα από τα πιο εμπορεύσιμα ομόλογα σε γιεν – ήταν περίπου 60 μονάδες βάσης τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Τα ομόλογα είχαν πωληθεί με διαφορά 51 μονάδων βάσης τον Απρίλιο. Τα μέσα ασφάλιστρα απόδοσης των ομολόγων γιεν σε έναν δείκτη του Bloomberg περιορίστηκαν στις 44,8 μονάδες βάσης από περίπου 58 μονάδες βάσης στις αρχές του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Warren Buffett: Έμεινε με μερίδιο αξίας 34 δισ. δολ. στην Bank of America, και είναι όλο καθαρό κέρδος!

Warren Buffett: Έχει εισπράξει σχεδόν 7 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America

Γουόρεν Μπάφετ: Ο παλιομοδίτης επενδυτής που μπήκε στο κλαμπ του 1 τρισ.