• Business

    Warren Buffett: Έμεινε με μερίδιο αξίας 34 δισ. δολ. στην Bank of America, και είναι όλο καθαρό κέρδος!

    • Bloomberg
    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Οι συνεχείς ρευστοποιήσεις μετοχών της Bank of America (BofA) από τον Warren Buffett έχουν πλέον καλύψει το κόστος επένδυσης του δισεκατομμυριούχου, αφήνοντάς τον με συμμετοχή αξίας άνω των 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποτελεί καθαρό κέρδος.

    Με μία σειρά συναλλαγών που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, η εταιρεία του Buffet, Berkshire Hathaway, πούλησε μετοχές αξίας 896 εκατομμυρίων δολαρίων αυτή την εβδομάδα.

    Αυτό σημαίνει ότι τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις μετοχών που πραγματοποίησε από τα μέσα Ιουλίου και τα μερίσματα που έλαβε από το 2011, έχουν ξεπεράσει τα 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπάνησε ο μεγαλοεπενδυτής για να χτίσει τη συμμετοχή του στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, αναφέρει το Bloomberg.

    Ο 94χρονος ξεκίνησε την επένδυση της Berkshire στην Bank of America με μια συμφωνία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011, που περιλάμβανε προνομιούχες μετοχές και δικαιώματα. Μετέτρεψε τη συμμετοχή σε κοινές μετοχές έξι χρόνια αργότερα, αφότου η τράπεζα αύξησε το μέρισμα της.

    Κατά τη διάρκεια των επενδύσεών του, η τιμή της μετοχής έχει πολλαπλασιαστεί σε αξία. Είναι αυξημένη κατά περίπου 21% φέτος, έναντι κέρδους 20% του δείκτη KBW Bank Index.

    Στους υπολογισμούς του Bloomberg για τα κέρδη του Buffett, δεν περιλαμβάνεται ο αντίκτυπος των φόρων. Η Berkshire Hathaway δεν απάντησε σε ένα μήνυμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

    Το ποσοστό που κατέχει η επενδυτική του Buffett στην τράπεζα μπορεί σύντομα να υποχωρήσει κάτω από το κανονιστικό όριο του 10% που απαιτεί την κοινοποίηση των συναλλαγών εντός λίγων ημερών.

    Μόλις συμβεί αυτό, ο Buffett μπορεί να περιμένει εβδομάδες για να αποκαλύψει τις συναλλαγές – συνήθως αυτό γίνεται μόνο κάθε τρίμηνο.

    Παρά το γεγονός ότι ο επενδυτής πέρασε χρόνια αυξάνοντας το μερίδιο του στην τράπεζα, επαινώντας παράλληλα την διοίκηση της, δεν έχει προς το παρόν δώσει κάποια εξήγηση για την απόφαση του να αποχωρήσει.

    Στο Barclays Global Financial Services Conference στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan, είπε στο κοινό ότι δεν μπορεί απλά να καλέσει τον Buffett και να ρωτήσει «τι ακριβώς κάνει επειδή ειλικρινά δεν μπορούμε να ρωτήσουμε και δεν θα ρωτήσουμε».

    Αλλά «η αγορά απορροφά τη μετοχή», πρόσθεσε ο Moynihan. «Είναι ένα μέρος του όγκου κάθε μέρα – και η ζωή θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Warren Buffett: Έχει εισπράξει σχεδόν 7 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America

    Γουόρεν Μπάφετ: Ο παλιομοδίτης επενδυτής που μπήκε στο κλαμπ του 1 τρισ.

    Greg Abel: Ποιος είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Buffett, που μιλά γι’ αυτόν όλη η Wall Street

     



    ΣΧΟΛΙΑ