Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Warren Buffett: 5 μυστικά για να αυξήσετε γρήγορα την περιουσία σας

Warren Buffett, Πρόεδρος και CEO, Berkshire Hathaway

Ο Warren Buffett προτείνει πρακτικές στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε να δημιουργήσει περιουσία προχωρώντας σε σοφές κινήσεις με μακροχρόνια προοπτική.

Ο Warren Buffett, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που έχει γίνει γνωστός ως «Σοφός της Όμαχα», έχει πολλές γνώσεις σχετικά με τη δημιουργία πλούτου. Δεν είναι υπέρ του γρήγορου πλουτισμού, αλλά προτιμά τις ρεαλιστικές και πρακτικές συμβουλές. Οι προτάσεις του είναι πολύτιμες και μπορούμε να διδαχθούμε από αυτές όλοι.

Ακολουθούν πέντε τρόποι που, σύμφωνα με τον Buffett, μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε γρήγορα περιουσία, με τρόπους προσιτούς στους περισσότερους ανθρώπους.

Θέστε τις βάσεις για έξυπνες δαπάνες

Ο Buffett επισημαίνει ότι, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις δαπάνες σας. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, συνεχίζει να κατοικεί στο ίδιο ταπεινό σπίτι που αγόρασε πριν από σχεδόν 70 χρόνια. Ο λόγος; Εκτιμά την αξία του χρήματος.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 78% των Αμερικανών ζει με τον μισθό του μήνα. Η συμβουλή του Buffett είναι να οργανώσετε το εισόδημά σας και τις δαπάνες σας, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα βγάζετε.

Υπολογίστε πόσα κερδίζετε ανά ώρα και συγκρίνετε αυτό το ποσό με την τιμή των προϊόντων που θέλετε να αποκτήσετε. Εκείνο το Tesla αξίας 50.000 δολαρίων μπορεί να σας φανεί λιγότερο ελκυστικό όταν συνειδητοποιείτε ότι θα χρειαστείτε 2.283 ώρες εργασίας για να το αποκτήσετε.

Όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, ο Buffett δεν τις προτιμά. Αν τυχόν έχετε στην κατοχή σας πιστωτικές κάρτες, ο Buffett προτείνει να αποπληρώσετε πρώτα το χρέος.

Κάντε τα χρήματα να «εργάζονται» για εσάς

Αφού ελέγξετε τις δαπάνες σας, ήρθε η στιγμή να κάνετε τα χρήματά σας να δουλεύουν για σας! Σκεφτείτε να μεταφέρετε τις αποταμιεύσεις σας σε έναν λογαριασμό με υψηλή απόδοση. Αν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε την περιουσία σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μετοχές που δίνουν μερίσματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμη και με ένα πολύ μικρό ποσό.

Θυμηθείτε να περιορίσετε τις νυχτερινές εξόδους και τις ακριβές αγορές. Τα χρήματά σας δεν μπορούν να δουλέψουν για εσάς αν τα ξοδεύετε σε ορεκτικά και στην τελευταία έκδοση του iPhone.

Warren Buffett

Δημιουργήστε έναν καλό κύκλο

Έχετε ακούσει τη φράση «Είστε ο μέσος όρος των πέντε ατόμων με τα οποία περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας»; Ο Buffet το πιστεύει απόλυτα.

Συμπληρώστε τον κύκλο σας με άτομα που είναι καλύτερα από εσάς.

Για παράδειγμα, η συνεργασία του με τον Charlie Munger βοήθησε την Berkshire Hathaway να γίνει κολοσσός, με μέση ετήσια απόδοση 20,1% από το 1965 έως το 2021, σχεδόν διπλάσια από του δείκτη S&P 500.

Φροντίστε να έχετε γύρω σας από εξαιρετικούς φίλους, συμβούλους και επενδυτές.

Επενδύστε στον εαυτό σας

Ο Buffet προσφέρει μια σημαντική συμβουλή: «Η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε είναι στον εαυτό σας».

Σκοπός του είναι να γίνετε αναντικατάστατοι. Οι εταιρείες είναι συνήθως απρόθυμες να απολύσουν προσαρμοστικούς και πολυπράγμονες υπαλλήλους, ειδικά σε δύσκολες οικονομικές περιόδους. Μάθετε νέες δεξιότητες και συνεχίστε την εκπαίδευσή σας για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί.

Ο Buffett προτείνει επίσης να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να γνωρίζετε ποιες δεξιότητες είναι πολύτιμες και πώς να τις αποκτήσετε.

Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και με αξία

Τέλος, ο Βuffett υποστηρίζει την επένδυση στην αξία. Βρείτε υποτιμημένες εταιρείες, επενδύστε σε αυτές και περιμένετε. Με την πάροδο του χρόνου, η αγορά συνήθως αναγνωρίζει την πραγματική τους αξία και, έτσι, η επένδυσή σας θα αυξηθεί.

Το κλειδί είναι να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα. Όπως λέει ο Buffett, «οι μετοχές είναι πολύ ασφαλείς για το μέλλον και πολύ επικίνδυνες για αύριο».

Ο μακροπρόθεσμος ορίζοντας σκέψης έχει πολλά οφέλη. Ένα από αυτά είναι ότι βοηθά να αποφεύγετε παρορμητικές αποφάσεις που βασίζονται σε συναισθήματα.

Σύμφωνα με τον  Buffett δεν χρειάζεται να είστε ιδιοφυΐα για να επενδύσετε. Χρειάζεται απλώς να είστε έξυπνοι. Μην αφήνετε τις αποταμιεύσεις σας να παραμένουν ανενεργές. Αν το κάνετε, ο πληθωρισμός θα φροντίσει να αξίζουν πολύ λιγότερο όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης.

Ο Warren Buffett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, τρώει παγωτό, λίγο πριν την ετήσια συνέλευση της εταιρείας στην Όμαχα της Νεμπράσκα το Σάββατο 4 Μαΐου 2019

 

Διαβάστε επίσης :

Warren Buffett: 10 τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι χάνουν χρήματα