Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Walt Disney: Ποιος θα είναι ο επόμενος CEO; Ανέλαβε να τον βρει ο Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley

Η Morgan Stanley ανεβάζει το κασέ των αναλυτών - Τι αμοιβές πληρώνει στα νέα στελέχη

James Gorman, CEO Morgan Stanley

Στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκτελεστικό πρόεδρο της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, ανέθεσε η Walt Disney τον ρόλο του προέδρου της επιτροπής, η οποία θα αναζητήσει τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο παρέτεινε την ημερομηνία συνταξιοδότησης του CEO, Μπομπ Άιγκερ πέντε φορές.

Αποσύρθηκε μία φορά και στη συνέχεια επέστρεψε στο τιμόνι της εταιρείας τον Νοέμβριο του 2022, παρόλο που είχε συνταξιοδοτηθεί (ήταν CEO από το 2005 έως το 2020) για να αντικαταστήσει τον επιλεγμένο διάδοχό του, Μπομπ Τσάπεκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023, ο Άιγκερ, εισέπραξε ως απολαβές το αστρονομικό ποσό των 31,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το 2022, κέρδισε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια από τη Disney.

Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετώπισε αυξανόμενες προκλήσεις το 2023, όπως μια σειρά αποτυχιών στο box office, μείωση της γραμμικής τηλεθέασης και μια ανώμαλη μετάβαση στο streaming.

Τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε είπε ότι θα μειώσει τα έξοδά της κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας στη μείωση των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε προαναγγείλει, καθώς προσπάθησε να ξαναχτίσει την επιχείρησή της σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον στον χώρο των media.

Εντούτοις, αφού κέρδισε έναν πολύμηνο πόλεμο με αντιπροσώπους με τον ακτιβιστή επενδυτή Νέλσον Πελτζ  και το hedge fund Blackwells Capital, εστιάζει ξανά στην εύρεση του διαδόχου του Άιγκερ.

“Ο σχεδιασμός της διαδοχής αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του διοικητικού συμβουλίου”, δήλωσε ο πρόεδρος Μαρκ Πάρκερ.

Ο Γκόρμαν υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley από το 2010 έως το 2023, ενώ θα παραχωρήσει τον ρόλο του ως εκτελεστικός πρόεδρος τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι ότι τα κέρδη και έσοδα της Walt Disney, ήταν μεγαλύτερα των εκτιμήσεων για το τελευταίο τρίμηνο καθώς ο κολοσσός της Wall Street άντλησε ώθηση από επιτυχημένες ταινίες που βγήκαν στις αίθουσες την εν λόγω περίοδο, όπως το «Inside Out 2».

Ειδικότερα, η εταιρεία προέβει σε ανακοίνωση ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,39 δολ. για το τρίτο τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,19 δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Διαβάστε επίσης: 

Ναυάγιο στη Σικελία: Και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, μεταξύ των αγνοουμένων

Paramount: Ανεβάζει στα $6 δισ. την προσφορά εξαγοράς ο βετεράνος των media, Έντγκαρ Μπρόνφμαν

Πήτερ Γ. Λιβανός: Συμφωνία $800 εκατ. για πώληση, μίσθωση και επαναγορά πλοίου σε βάθος πενταετίας