Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Walmart: Υπέρβαση των προβλέψεων, αναβάθμιση του outlook και ισχυρό ράλι 6,5% η μετοχή

Ο πρόεδρος και CEO της Walmart, Doug McMillon (corporate.walmart.com)

Ανθεκτικότητα στις πιέσεις που ασκεί ο πληθωρισμός συνέχισε να δείχνει ο αμερικανικός κολοσσός των σούπερ μάρκετ Walmart, που όχι μόνο ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς στο δεύτερο τρίμηνο αλλά αναβάθμισε υψηλότερα και την πρόβλεψη για την κερδοφορία της στο σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, η κορυφαία αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αναμένει πλέον ότι οι πωλήσεις της στο σύνολο του 2024 θα παρουσιάσουν αύξηση στο εύρος του 3,75% με 4,75% έναντι του 3% με 4% που έβλεπε προηγουμένως, με την προσαρμοσμένη κερδοφορία της μεταξύ των 2,35 με 2,43 δολ. ανά μετοχή από τα 2,23 με 2,37 δολ.

Ακόμα και με το αναβαθμισμένο outllook ωστόσο η πρόβλεψη της Walmart ίσως να μην είναι όσο ισχυρή αναμένει η αγορά, καθώς η μέση εκτίμηση των αναλυτών είναι για προσαρμοσμένη κερδοφορία το 2024 στα 2,43 δολ. ανά μετοχή (το άνω όριο του νέου guidance) και για το τρίτο τρίμηνο στα 54 σεντς, ενώ ο λιανοπωλητής έδωσε 51 με 52 σεντς.

Σε κάθε περίπτωση με την εταιρεία να ότι βλέπει “σταθερή την καταναλωτική υγεία” στο υπόλοιπο του έτους και το αναβαθμισμένο outlook η μετοχή της Walmart πραγματοποιεί ράλι άνω του 6,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Όσον αφορά στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε, η προσαρμοσμένη κερδοφορία της Walmart ανήλθε στα 67 σεντς ανά μετοχή ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 65 σεντς.

Παρομοίως, ο τζίρος της στα 169,34 δισ. δολάρια ξεπέρασε επίσης με άνεση την πρόβλεψη για 168,63 δισ.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας από την Τήνο: «Κάθε ημέρα η πατρίδα μας γίνεται ισχυρότερη, δυνατότερη, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας»

Μεσανατολικό: Ξεκίνησαν στην Ντόχα οι συνομιλίες για την επίτευξη μιας εκεχειρίας στη Γάζα

Εμπρησμός: Αυστηρότερες οι ποινές αλλά όχι αρκετές