• Business

    Wall Street Journal: Την παραίτησή του από CEO της Binance σχεδιάζει ο Changpeng Zhao

    • NewsRoom
    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance

    Changpeng Zhao, ιδρυτής και CEO του Binance


    Την παραίτησή του από τη θέση του CEO της Binance φέρεται να σχεδιάζει ο Changpeng Zhao, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ως μέρος ενός διακανονισμού ύψους 4. δισ. δολαρίων μεταξύ του ανταλλακτηρίου και των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.

    Παράλληλα, ο Changpeng Zhao αναμένεται να δηλώσει ένοχος για τις ποινικές και αστικές κατηγορίες που αφορούν τη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Η επιβολή του προστίμου και η ομολογία θα επιτρέψουν στην Binance να συνεχίσει να λειτουργεί, αποτρέποντας μια πιθανή χρεοκοπία, βάζοντας τέλος στη διαμάχη που κρατά από το 2018.

    Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ κατηγορούν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου πως προσέφερε παράγωγα τους, όπως Futures και options, σε πολίτες των ΗΠΑ χωρίς να έχει σχετική άδεια από τις αρχές.

    Ο προτεινόμενος διακανονισμός φέρεται να γίνεται με το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Διαπργμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων, αλλά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της SEC.

    Διαβάστε επίσης

    Binance: Η παγκόσμια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων αποσύρεται από τη Ρωσία

    Binance US: Αποχώρησε ο CEO καθώς η πλατφόρμα crypto απολύει το 1/3 του προσωπικού

    Binance: $90 δισ. συναλλαγές σε ένα μήνα, στην απαγορευμένη αγορά της Κίνας



    ΣΧΟΛΙΑ