• Business

    Wall Street: Η Nvidia έγινε προσωρινά η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση

    • NewsRoom
    Ο Τζεν-Σου Χουάνγκ ίδρυσε την Nvidia το 1993

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang


    Νέα ανατροπή στη ιδιότυπη «μάχη» μεταξύ της Microsoft, της Apple και της Nvidia για την εταιρεία της Wall Street με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, με την κατασκευάστρια τσιπ να κατακτά αυτή την ώρα την πρώτη θέση, ξεπερνώντας σε κεφαλαιοποίηση τις άλλες δύο εταιρείες που μέχρι χθες βρίσκονταν μπροστά της.

    Η μάχη των τριών έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες, μετά και την ανακοίνωση της Apple για την νέα της πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Apple Intelligence και τη συνεργασία της με την OpenAI (εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει η Microsoft), αλλά και την προαναγγελία της Nvidia για μια νέα γενιά τσιπ κατάλληλα για Τεχνητή Νοημοσύνη, την Rubin, αλλά και την απόφασή της να προχωρήσει σε split 10 προς 1, προσελκύοντας ευκολότερα νέους επενδυτές.

    Ειδικότερα, η Nvidia αυτή την ώρα κινείται με άνοδο 3,53%, στα 135,60 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στα 3,34 τρισ. δολάρια.

    Την ίδια ώρα, η Microsoft κινείται με απώλειες  0,53% στα 445,98 δολάρια με την κεφαλαιοποίησή της στα 3,31 τρισ. δολάρια, ενώ πιο πίσω βρίσκεται πλέον η Apple, η μετοχή της οποίας υποχωρεί στα 213,56 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 1,44%, με τη δική της κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται πλέον στα 3,28 τρισ.δολάρια.

    Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά το όριο των 3 τρισ. δολαρίων νωρίτερα αυτό τον μήνα, ξεπερνώντας μάλιστα σε κεφαλαιοποίηση και την Apple. Ωστόσο η τελευταία επανήλθε δυναμικά πριν λίγες ημέρες, μετά την ανακοίνωση του Apple Inteligence, φτάνοντας μάλιστα για λίγες ώρες να ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της Microsoft. Από εκεί και πέρα, η Microsoft διατήρησε με βραχεία κεφαλή μέχρι την Τρίτη τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας της Wall Street, με την Nvidia πάντως να καραδοκεί, αυξάνοντας συνεχώς την δική της αξία, ειδικά μετά την ολοκλήρωση του split.

    Οι μετοχές της Nvidia έχουν σημειώσει άνοδο περισσότερο από 170% μέχρι στιγμής φέτος και ανέβηκαν κατά πολύ μετά την ανακοίνωση των κερδών α′ τριμήνου της εταιρείας τον Μάιο. Η μετοχή έχει πολλαπλασιαστεί κατά περισσότερο από εννέα φορές από τα τέλη του 2022, μια άνοδος που συνέπεσε με την εμφάνιση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

    Διαβάστε επίσης

    Nvidia: Σπάει το «φράγμα» των 3 τρισ. δολαρίων σε αξία – Ξεπέρασε την Apple

    Apple: Νέα άνοδος 4%, έγινε ξανά η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

    Huang (Nvidia) vs Su (AMD): Δύο μακρινοί συγγενείς αντιμέτωποι στη Ταϊβάν για την κυριαρχία στην Τεχνητή Νοημοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ