• Business

    Χάος στη Βρετανία λόγω πλημμύρας: Εγκλωβισμένοι 30.000 ταξιδιώτες του Eurostar λίγο πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

    • NewsRoom
    Επιβάτες στον σταθμό St.Pancras International στο Λονδίνο εγκλωβισμένοι μετά τις ακυρώσεις των δρομολογίων της Eurostar λόγω πλημμύρας στις γραμμές

    Επιβάτες στον σταθμό St.Pancras International στο Λονδίνο εγκλωβισμένοι μετά τις ακυρώσεις των δρομολογίων της Eurostar λόγω πλημμύρας στις γραμμές ( EPA/ANDY RAIN)


    Όλα τα σημερινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostar με προορισμό ή προέλευση το Λονδίνο ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της.

    «Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία Eurostar.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ματαιώθηκαν συνολικά 41 δρομολόγια. Αυτό σημαίνει ότι περί τους 30.000 επιβάτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Αμστερνταμ. Η ματαίωση των δρομολογίων γίνεται κατά την διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα του χρόνου με την μεγαλύτερη κίνηση.

     

    Υπενθυμίζεται πως πολλά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της Eurostar ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας πλημμύρας που σημειώθηκε στις σιδηρογραμμές στη νότια Αγγλία. Οι γραμμές που έχουν πλημμυρίσει βρίσκονται στα τούνελ κοντά στον σταθμό του Εμπσφλιτ.

    «Εξαιτίας προβλήματος στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε ορισμένους συρμούς που αναχωρούν ή έχουν προορισμό το Λονδίνο», έγραψε η εταιρεία.

    Σύμφωνα όμως με τη βρετανική σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway, τα προβλήματα μπορεί να διαρκέσουν «μέχρι το τέλος της ημέρας».

    Πλημμυρισμένη γραμμή του Eurostar
    Πλημμυρισμένη γραμμή του Eurostar

    «Πλημμύρες σημειώθηκαν στις δύο σιδηροδρομικές σήραγγες κοντά στο Έμπσφλιτ Ιντερνάσιοναλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σήραγγες έκλεισαν», έγραψε αυτή η σιδηροδρομική εταιρεία. «Καμιά αμαξοστοιχία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει» ανάμεσα στο Saint Pancras International, το σταθμό αναχώρησης και άφιξης των Eurostar στο Λονδίνο, και το Ebbsfleet International, πρόσθεσε.

    Ισχυρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν να αναμένονται για σήμερα στο τμήμα αυτό της Αγγλίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανία: Χάος με τα δρομολόγια των τρένων Eurostar λόγω πλημμύρας (video)

    Βενεζουέλα: Πέθανε ο μεγιστάνας των media της Λατινικής Αμερικής, Gustavo Cisneros

    Turkcell: Συμφωνία για την πώληση μονάδων της στην Ουκρανία στην NJJ Capital



    ΣΧΟΛΙΑ