ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Σημειώνεται ότι το διάταγμα, που υπέγραψε χθες ο Μπάιντεν, θα δημιουργήσει μια νέα διαδικασία ελέγχου που θα μπορούσε να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να επενδύσουν σε κινεζικές που επικεντρώνονται σε προηγμένες τεχνολογίες με στρατιωτικές εφαρμογές, όπως κβαντικοί υπολογιστές, τεχνητή νοημοσύνη και ημιαγωγοί αιχμής.
Ένας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Rishi Sunak δήλωσε ότι:
«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξετάσει προσεκτικά αυτά τα νέα μέτρα καθώς συνεχίζουμε να αξιολογούμε πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας που συνδέονται με ορισμένες επενδύσεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο Sunak υποσχέθηκε στον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Λευκό Οίκο τον Ιούνιο ότι η Βρετανία θα «ανταποκριθεί αποτελεσματικά» στον κίνδυνο για το ότι το βρετανικό κεφάλαιο και η τεχνογνωσία του, θα μπορούσαν να βοηθήσουν αντίπαλες χώρες να αναπτύξουν μια οποιαδήποτε απειλή.
Τώρα η Ουάσιγκτον περιμένει να δει εάν η Βρετανία και άλλοι σύμμαχοι θα στηρίξουν τη νέα της προσέγγιση, ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύεται τις επιχειρήσεις και τον χρηματοπιστωτικό τομέα προτού αποφασίσει αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Μπάιντεν.
Πηγή: Financial Times
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε αχαρτογράφητα νερά οι εταιρείες τεχνολογίας – Ποιοι λένε «Πρώτα η Ευρώπη»
- Χρηματιστήριο: Tι μπορεί να επαναφέρει ακόμα και σήμερα την αγορά, ποια χαρτιά πλήρωσαν την «μήνιν» των πωλητών
- Τα guts των Σαράντη και Φέσσα, γιατί είναι έξαλλοι στο ΜΜ με την Απαλαγάκη, η δωρεά του Πατέρα και οι νέες περιπέτειες των Coustas στις Σπέτσες
- Εύθραυστες ισορροπίες στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι σύμμαχοι, ο ρόλος του Τραμπ και η αστάθεια στις αγορές