Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Volvo: Άλμα 10% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο

Martin Lundstedt, CEO Volvo Group

Αύξηση κατά 10% στις πωλήσεις κατέγραψε η Volvo Cars τον Ιανουάριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, υποβοηθούμενη από το άλμα κατά 40% στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου με έδρα τη Σουηδία.

Η Volvo, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely Holding, ανέφερε ότι πούλησε σε 53.402 αυτοκίνητα τον Ιανουάριο, ενώ τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξήθηκαν συνολικά κατά 17%, αντιπροσωπεύοντας το 17% των συνολικών πωλήσεων.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά του ομίλου, αυξήθηκαν συνολικά κατά 8%, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν αμετάβλητες. Στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 36%.

Ωστόσο, στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών ακολούθησαν πτωτική πορεία.

Οι πωλήσεις όλων των επαναφορτιζόμενων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων και των υβριδικών, συρρικνώθηκαν 3% συνολικά.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 1% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Ρεκόρ πωλήσεων το 2023

Υπενθυμίζεται ότι η Volvo ανακοίνωσε ένα ιστορικό υψηλό στις πωλήσεις διεθνώς και στην Ελλάδα το 2023, καθώς σημείωσε την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών στις πωλήσεις της, διαθέτοντας 708.716 αυτοκίνητα παγκοσμίως, 15% περισσότερα από όσα το 2022.

Για το ίδιο διάστημα, η Volvo Car Hellas ανακοινώνει ρεκόρ 15ετίας στις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά, με ταξινομήσεις 2.388 αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 24% έναντι του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχυρή ζήτηση για τα plug-in υβριδικά Volvo τοποθέτησε την εταιρεία στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας στην Ελλάδα, με μερίδιο 16,1% στο σύνολο της αγοράς.

Εξίσου σημαντική είναι και η αύξηση στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo που, με 396 μονάδες για το 2023, αντιπροσωπεύουν πλέον το 17% επί των συνολικών ταξινομήσεων της εταιρείας.

Οι στόχοι της Volvo Car Hellas για το 2024 θα υποστηριχθούν από δύο νέα σύγχρονα προγράμματα χρηματοδότησης και λειτουργικής μίσθωσης, τα οποία λανσαρίστηκαν εντός του 2023.

Το Volvo Car Leasing προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λειτουργικής μίσθωσης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Το Volvo Car Financial Services απευθύνεται σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, παρέχοντας ευέλικτα, αξιόπιστα και ασφαλή σχήματα χρηματοδότησης.

Διαβάστε επίσης: 

Volvo: Χρονιά ρεκόρ το 2023!

EDP Renewables: Επεκτείνει την παρουσία της στην Αυστραλία

UniCredit: Kέρδη τριμήνου τριπλάσια των εκτιμήσεων – Στα 8,6 δισ. ευρώ οι επιστροφές στους μετόχους