• Business

    Vodafone: Σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο $2,3 δισ. στην Indus

    • Bloomberg
    Margherita Della Valle, Διευθύνουσα Σύμβουλος Vodafone (Πηγή: vodafone.com)

    Margherita Della Valle, Διευθύνουσα Σύμβουλος Vodafone (Πηγή: vodafone.com)


    Nα πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής του, ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, στην ινδική Indus Towers επιδιώκει ο όμιλος Vodafone την επόμενη εβδομάδα, μέσω χρηματιστηριακών πακέτων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αποπληρώσει το χρέος του, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Vodafone κατέχει περίπου το 21,5% της ινδικής εταιρείας πύργων κινητής τηλεφωνίας και, εάν δεν υπάρχει ικανοποιητική ζήτηση, μπορεί να πουλήσει μέρος του μεριδίου της.

    Το ποσοστό που θα εκχωρήσει τελικά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο από το 21,5%, εάν η ζήτηση, η οποία εξακολουθεί να αξιολογείται, δεν είναι ικανοποιητική, ανέφεραν οι πηγές του Reuters, οι οποίες θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

    Η Vodafone έχει προσλάβει τις Bank of America, Morgan Stanley και BNP Paribas για να διαχειριστούν την πώληση του μεριδίου στο ινδικό χρηματιστήριο, ανέφεραν οι πηγές.

    Σημειώνεται ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vodafone, Margherita Della Valle, ανέλαβε πέρσι το δύσκολο έργο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, που εκτείνεται από τις ΗΠΑ μέχρι την Αφρική.

    Σε αυτό πλαίσιο, πούλησε τις μονάδες με τις χαμηλότερες επιδόσεις, προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες της εταιρείας.

    Η Vodafone σχεδιάζει να αποπληρώσει μέρος του καθαρού χρέους της ύψους 42,17 δισ. δολαρίων χρησιμοποιώντας τα έσοδα από την πώληση του μεριδίου της Indus, ανέφεραν οι πηγές.

    Η Indus, η οποία διατείνεται ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υποδομών στον κόσμο, είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ινδίας.

    Διαθέτει σχεδόν 220.000 πύργους, με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν επίσης την παροχή ενέργειας, χώρου και πράσινης τεχνολογίας για τον εξοπλισμό των πύργων.

    Σχετικά με τη σημερινή πώληση του μεριδίου, η Vodafone δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για κάποιο σχόλιο, ενώ η Indus Towers αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με το Reuters.

    Διαβάστε επίσης: 

    Telekom: Κορυφαία συνδεσιμότητα σε όλα τα γήπεδα του UEFA EURO 2024 TM μέσω 5G και οπτικών ινών

    Κορκίδης για ανασχηματισμό: Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα

    Trade Estates: Εκλογή νέας επενδυτικής επιτροπής



    ΣΧΟΛΙΑ