• Business

    Vodafone: Πουλά επιπλέον μερίδιο της Vantage Towers ύψους 1,3 δισ. ευρώ

    • Bloomberg
    Margherita Della Valle, Διευθύνουσα Σύμβουλος Vodafone (Πηγή: vodafone.com)

    Margherita Della Valle, Διευθύνουσα Σύμβουλος Vodafone (Πηγή: vodafone.com)


    Η Vodafone Group πούλησε επιπλέον ποσοστό 10% της Vantage Towers αξίας 1,3 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολάρια), καθώς η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών επιδιώκει να μειώσει το χρέος της.

    Η πώληση αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, όταν η Vodafone συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο της εταιρείας πύργων με έδρα τη Γερμανία έναντι 32 ευρώ ανά μετοχή στην KKR & Co. και την Global Infrastructure Partners.

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Vodafone μεταβίβασε το 81,7% της συμμετοχής της στην Vantage Towers σε μια κοινοπραξία με της KKR με την GIP, με την ονομασία Oak Holdings. Η πιο πρόσφατη πώληση ανεβάζει τα συνολικά έσοδα της Vodafone από τη συμφωνία στα 6,6 δισ. ευρώ, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

    Μετά την πώληση η Vodafone κατέχει πλέον το 50% της Oak Holdings, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί από την κοινοπραξία, δήλωσε η εταιρεία.

    Οι ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν έσοδα, πουλώντας μερίδια ή ολόκληρες τις επιχειρήσεις υποδομών τους.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της Vodafone, Margherita Della Valle, η οποία ανέλαβε επίσημα τα ηνία της εταιρείας πέρυσι, πούλησε επιχειρήσεις σε αγορές με χαμηλή απόδοση και εργάστηκε για τη μείωση της έκτασης της αυτοκρατορίας, η οποία κάποτε εκτεινόταν από τις ΗΠΑ έως την Αφρική.

    Το σχέδιο ανάκαμψης που έχει εκπονήσει περιλαμβάνει την πώληση των ισπανικών και ιταλικών επιχειρήσεων και την απόπειρα συγχώνευσης με την Three της CK Hutchison, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται υπό εξέταση από την αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ryanair: Μειώνει τις προβλέψεις, βλέπει «σημαντικά χαμηλότερους» ναύλους για το καλοκαίρι

    Μπάμπης Βωβός: Η ζωή του «βασιλιά» του real estate, ο τάφος στο Μαρούσι, το «κάτσε Άρη, εγώ μιλάω», η κατάρρευση και ο αθόρυβος θάνατος

    Blackstone: Ο βραχίονας ακινήτων συρρίκνωσε τα κέρδη τριμήνου – Η πρόβλεψη του Jon Gray



    ΣΧΟΛΙΑ