Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Viva Wallet: Πώς αποτιμά το Bloomberg την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου

Χάρης Καρώνης, Viva Wallet - Jamie Dimon (JPMorgan)

Χάρης Καρώνης, Viva Wallet - Jamie Dimon (JPMorgan)

«Βρετανή δικαστής άνοιξε τον δρόμο για μια νέα αποτίμηση μιας ελληνικής εταιρείας πληρωμών που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης μεταξύ της JPMorgan Chase & Co. και του συνεργάτη της σχετικά με την αξία της fintech εταιρείας», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, σχολιάζοντας τις δικαστικές εξελίξεις στην κόντρα μεταξύ της αμερικανικής τράπεζας και της WeRealize του Χάρη Καρώνη για την αποτίμηση της Viva Wallet.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «το δικαστήριο του Λονδίνου δημοσίευσε την Πέμπτη μια απόφαση για μια μπλεγμένη υπόθεση μεταξύ της JPMorgan και του Χάρη Καρώνη. Οι δύο πλευρές είχαν καταθέσει αγωγές για μια διαφορά της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην αποτίμηση της Viva Wallet. Η Werealize.com Ltd. του Καρώνη κατέχει περίπου το 51% της Viva Wallet ενώ η τράπεζα της Wall Street κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο».

«Η απόφαση της δικαστού καθόριζε τον τρόπο αποτίμησης της αξίας της Viva, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά στην πώλησή της. Η συμφωνία του 2022 έδωσε στην τράπεζα το δικαίωμα να εξαγοράσει το ποσοστό του Καρώνη, σύμφωνα με τις καταθέσεις στο Δικαστήριο».

«Η κρίση του δικαστηρίου σημαίνει ότι μια προηγούμενη αποτίμηση που προσφέρθηκε από την JPMorgan «είναι άκυρη γιατί ήταν προφανώς λανθασμένη, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει υποτιμήθεί», ανέφερε σε δηλωσή του ο Καρώνης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet.

Οι δικηγόροι της JPMorgan είχαν αναφέρει φέτος πως η Werealize.com αποτέλεσε αιτία αντιπαράθεσης των δύο πλευρών σχετικά με την αποτίμηση και υιοθέτησε μια στρατηγική για να πιέσει την τράπεζα να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία.

«Το δικαστήριο παρείχε τώρα ένα κρίσιμο βήμα για να προχωρήσουμε με δίκαιες και διαφανείς αποτιμήσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η JPMorgan. Ο δικαστής επιβεβαίωσε ότι η Viva υπόκειται σε νομικούς περιορισμούς των ΗΠΑ και απέρριψε την πρόταση ότι ο δανειστής προσπάθησε να μειώσει την αξία της Viva.

Η Werealize.com ισχυρίστηκε στη δίκη ότι η JPMorgan εμπόδισε την είσοδο της εταιρείας πληρωμών σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της Viva, με αποτέλεσμα την υποτίμηση της αξίας της.

«Το δικαστήριο συμφώνησε με την WRL ότι η Viva πρέπει να αποτιμηθεί σύμφωνα με την πλήρη δυναμική της στην αγορά, η οποίο περιλαμβάνει τα επικερδή σχέδια επέκτασής της στις ΗΠΑ», ανέφερε εκπρόσωπος της Werealize.com, καταλήγει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Διαβάστε επίσης

JP Morgan για Viva Wallet: Εξαιρετική εξέλιξη και για τους δύο η απόφαση του δικαστηρίου, κοιτάμε μπροστά

Χάρης Καρώνης: Έχασε η JP Morgan, ανοίγει ο δρόμος για μια σωστή αποτίμηση της Viva Wallet

Χάρης Καρώνης (Viva Wallet) για τη δικαστική διαμάχη με τη JP Morgan: Θα επιλυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά