• Business

    Βασίλης Παλαμήδης: Σύζυγος της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που καίγεται

    • NewsRoom
    Μίνα Γκάγκα

    Μίνα Γκάγκα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Εκρήξεις και μεγάλη φωτιά, κατακαίει από το μεσημέρι εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Πρόκειται για εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων σκευών μαγειρικής με την ονομασία ΠΑΛ ΑΕ. δηλαδή Παλαμήδης Α.Ε. η οποία ιδρύθηκε το 1947, αμέσως μετά τον πόλεμο.  Το 1960 γκαθίστανται νέος εξοπλισμός παραγωγής. Η παραγωγή στέφεται στα ανοξείδωτα είδη κουζίνας. Η εταιρεία το 1990 επεκτείνει την προϊοντική σειρά της ξεκινώντας να παράγει αντικολλητικά προϊόντα και από το 1993 τα προϊόντα της εξάγoνται σε περισσότερες από 10 χώρες. Η μονάδα παραγωγής μεταφέρθηκε στο νέο εργοστάσιο το 2008.

    Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Βασίλης Παλαμήδης, σύζυγος της τέως υπουργού Υγείας και καθηγήτριας, Μίνας Γκάγκα. Ο κ. Παλαμήδης είναι η δεύτερη γενιά διοίκησης της οικογενειακής επιχειρήσης ενώ στην επιχείρηση υπάρχουν και τα παιδιά, Χρήστος και Ανδρέας.

    Το εργοστάσιο που μετακόμισαν το 2008 πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο σε έκταση 10 στρεμμάτων στο οποίο παράγονται σκεύει όλων των ειδών αλλά και συσκευασίες για μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων.

    Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 160 εργαζόμενους και το 2023 ο τζίρος της ήταν 25 εκατ. ευρώ εκ των οποίων άνω του 85% προέρχεται από εξαγωγές. Κυρίως σε Καναδά, Μέση Ανατολή, Ισραήλ, Αίγυπτο, Μάλτα, Κύπρο, Λίβανο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά έχει προκαλέσει πυκνούς καπνούς καθώς καίει πλαστικά και φελιζόλ με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής.

    Η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, μίλησε με δημοσιογράφο του Alpha, και μετέφερε τις πρώτες πληροφορίες που έχει η ίδια για την έκρηξη στην επιχείρηση της εταιρείας ΠΑΛ.

    Η ίδια η Μίνα Γκάγκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιος στο εργοστάσιο. Πρόλαβαν να το εκκενώσουν πριν τις εκρήξεις». Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με τον σύζυγό της και ιδιοκτήτη της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρίτων Λεντούδης: Χτυπήθηκε από τους Χούθι φορτηγό πλοίο της Evalend Shipping
    Επιχείρηση “Κόκα Μπανάνα” απο την ΑΑΔΕ: Τα κοντέινερ με μπανάνες έκρυβαν κοκαΐνη άνω του 1 εκατ ευρώ
    Ανασφάλιστα οχήματα: Έως 1.000 ευρώ το πρόστιμο – Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι
     



    ΣΧΟΛΙΑ