• Business

    Βασίλης Κάτσος: Τι σηματοδοτεί το deal της Innovis Pharma με τη GAP – Τα σχέδια για νέες εξαγωγές

    Βασίλης Κάτσος: Τι σηματοδοτεί το deal της Innovis Pharma με τη GAP – Τα σχέδια για νέες εξαγορές

    Βασίλης Κάτσος


    Τα απαραίτητα δικαιώματα για την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή στην Ελλάδα συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, που επί του παρόντος εμπορεύεται η GAP, απέκτησε η Innovis Pharma. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, «εγκρίθηκε η συγκέντρωση, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία INNOVIS PHARMA AEBE επί τμήματος της εταιρείας GAP S.A». Ο πολυσχιδής επιχειρηματίας Βασίλης Κάτσος μίλησε στο Mononews για το νέο deal, που αποτελεί ένα, ακόμη, πετυχημένο βήμα στον κλάδο των φαρμάκων, που τόσο καλά γνωρίζει.

    «Ανοίγει ένας νέος κύκλος για μας. Με 110 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών και 260 εργαζόμενους στην Ελλάδα, η Innovis Pharma είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα», λέει ο κ. Κάτσος.

    «Η Innovis ιδρύθηκε το 2018. Το deal μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και η συνεργασία με τη GAP συμβάλλει στο να φέρουμε πιο κοντά στους Έλληνες ασθενείς την καινοτομία, με νέα σκευάσματα για την Καρδιολογία, την Ουρολογία, τη Δερματολογία και άλλα».

    Τι σηματοδοτεί το deal της Innovis Pharma με τη GAP

    Η Innovis Pharma αποτελεί επένδυση των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου και των Περικλή και Πέτρου Βασιλόπουλου.

    Το αποτύπωμα της οικογένειας Κάτσου στον χώρο του Φαρμάκου είναι γνωστό και ισχυρό, καθώς ο πατήρ Κάτσος είχε ιδρύσει την εταιρεία Pharmathen. Επιπλέον η VNK Capital έχει κάνει άνοιγμα στον ιατρικό τουρισμό, με την πρώτη πλήρως εξοπλισμένη ιδιωτική πολυκλινική των Κυκλάδων, την Sea Medical Health Clinic στη Μύκονο και τη μονάδα αιμοκάθαρσης Sea Dialysis στο ίδιο νησί.

    Με τη νέα συμφωνία Innovis και GAP ενισχύουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά, σε μια συγκυρία γεμάτη προκλήσεις για το Φάρμακο, καθώς περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η τεράστια σημασία της Καινοτομίας και της ίσης και εύκολης πρόσβασης όλων των ασθενών στις νέες θεραπείες.

    «Η στόχευση είναι να ενισχύσουμε την παρουσία μας και να κάνουμε περαιτέρω κινήσεις. Είμαστε ανοικτοί σε νέες συνεργασίες», αναφέρει ο κ. Κάτσος, εξάροντας τη σημασία των σωστών συνεργατών.

    «Η συνεργασία με την οικογένεια Βασιλόπουλου είναι άψογη. Έχουμε όλοι το ίδιο μεράκι», υπογραμμίζει.

    Νέες εξαγωγές

    Ο κ. Κάτσος θεωρείται παράδειγμα προς μίμηση στο κομμάτι του επιχειρείν. Όχι μόνο γιατί έχει την ικανότητα να «βλέπει μακριά», αλλά και γιατί ο ίδιος ακούραστα είναι συνεχώς από πάνω από τις επιχειρήσεις του και τολμά να επενδύει σε διαφορετικούς κλάδους, δρώντας «out of the box».

    Δεν σταματά να ονειρεύεται και να στοχεύει. Δεν υποκύπτει στις πιέσεις μας να αποκαλύψει τα επόμενα σχέδιά του, αλλά επισημαίνει ότι επίκειται μεγαλύτερο άνοιγμα σε νέες, ξένες αγορές.

    «Σχεδιάζουμε νέες εξαγωγές, ώστε να ενισχύσουμε την οργανική ανάπτυξη, θα υπάρξουν και επιπλέον προσθήκες. Θα επεκταθούμε στις διεθνείς αγορές. Έχουν, ήδη, γίνει σχετικές συζητήσεις. Προς το τέλος του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι, να πούμε περισσότερα», λέει.

    Μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, «εξαφανίζομαι από το Μονακό, όταν έρχεται ο πολύς κόσμος», ομολογεί μειδιώντας.

    Νέα μονάδα παραγωγής για τη GAP

    Η εταιρεία GAP θεωρείται ιδιαίτερα εξωστρεφής. Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν από τα δημοφιλή προϊόντα EVIOL, ωστόσο δραστηριοποιείται και σε άλλες κατηγορίες, αντιπροσωπεύοντας παράλληλα και πρωτότυπα προϊόντα διεθνών εταιρειών.

    Η εταιρεία έχει ιστορία από το 1949, οπότε ιδρύθηκε από τους αδελφούς Γιώργο και Θανάση Παπαθανασίου, που προέρχονται από οικογένεια φαρμακοποιών. Ειδικότερα στις βασικές της δραστηριότητες περιλαμβάνεται η παραγωγή γενόσημων και πρωτότυπων φαρμάκων, η ανάπτυξη και διάθεση των προϊόντων EVIOL (βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά), η παραγωγή για τρίτους μαλακών καψουλών (soft gels) και η αντιπροσώπευση εταιρειών, όπως οι Vifor Pharma, Ferrer, Henkel κ.ά.

    Η GAP επεκτείνει τις επενδύσεις της, συνολικού ύψους άνω των 12 εκατ. ευρώ, για την έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων, καθώς και για νέα μονάδα παραγωγής.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εξέλιξη έρευνα για τη δράση της φαρμακευτικής κάνναβης στα καρκινικά κύτταρα

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ