• Business

    Βασιλικός (ΞΕΕ) για πτώχευση FTI: Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή νομοθετική ομπρέλα προστασίας

    • NewsRoom
    Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας - ξενοδοχεία

    Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας


    Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα στον τουρισμό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρο Βασιλικό, ο οποίος σχολίασε την πτώχευση του μεγάλου tour operator FTI με έδρα το Μόναχο.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, o κ. Βασιλικός επεσήμανε την ανάγκη για δημιουργία μιας ευρωπαϊκής νομοθετικής ομπρέλας, η οποία, όπως υποστήριξε, θα επιτρέπει στα κράτη – μέλη να παρεμβαίνουν προστατεύοντας τα δικαιώματα των καταναλωτών – επισκεπτών αλλά και των ξενοδόχων.

    Συγκεκριμένα ανέφερε: 

    “Αποδεικνύεται μία ακόμη φορά πως ο τουρισμός δεν προσφέρεται ούτε για υπεραισιοδοξία ούτε για εφησυχασμό, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να ανατραπούν πολλά δεδομένα. Μέλημα όλων μας τώρα είναι να τύχουν της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας οι επισκέπτες που βρίσκονται στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου tour operator.

    Ωστόσο δεν μπορεί κάθε φορά η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων να επαφίεται αποκλειστικά στη φιλοπατρία του ξενοδόχου, ο οποίος υφίσταται και την οικονομική ζημιά.

    Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή νομοθετική ομπρέλα, η οποία θα επιτρέπει στα κράτη – μέλη να παρεμβαίνουν προστατεύοντας τα δικαιώματα των καταναλωτών – επισκεπτών αλλά και των ξενοδόχων.

    Τώρα, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και την κυβέρνηση διερευνώντας πως μπορούν να μετριασθούν οι οικονομικές απώλειες για τους ξενοδόχους – μέλη μας”.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι επιστολή έλαβαν τα ελληνικά ξενοδοχεία από τον FTI, σύμφωνα με την οποία οι κρατήσεις που είχαν γίνει μέσω αυτού θα προχωρήσουν κανονικά και τα ποσά που πληρώθηκαν από τους ταξιδιώτες θα καλυφθούν από ένα ασφαλιστικό ταμείο.

    Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας που έχουν έλθει με τον γερμανικό tour operator FTI.

    O γερμανικός tοur operator ενημέρωσε τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται στην χώρα μας, επισημαίνοντας ότι οποιοσδήποτε οικονομικός κραδασμός τυχόν υπάρξει από την πτώχευση του FTI θα αποσβεστεί θεσμικά μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).

    Διαβάστε επίσης:

    FTI προς Έλληνες ξενοδόχους: Δεν θα υπάρξει κανένας οικονομικός κραδασμός

    Θεσσαλονίκη: Περιορισμένος ο αντίκτυπος του «κανονιού» του FTI για τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

    Τι σημαίνει για τον ελληνικό τουρισμό το κανόνι της FTI



    ΣΧΟΛΙΑ