ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιβάν και οι μνηστήρες του Open, η κυριαρχία Mega, ο Μάτσας και οι φίλοι του, γιατί άνοιξαν σαμπάνιες στον Σκάι και η συγγνώμη του Λιάγκα
Μετονομάζεται και αναζητά νέους εμπορικούς συνεργάτες η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (London’s Royal Opera House), καθώς προσπαθεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο χρόνια, από την απότομη μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης στα πολιτιστικά ιδρύματα, η οποία αποτιμάται σε πολλά εκατομμύρια λίρες.
Από τούδε και στο εξής λοιπόν, το ίδρυμα θα είναι γνωστό ως “Royal Ballet and Opera”.
Το rebranding του ιδρύματος, αποτελεί μέρος μιας αποστολής με στόχο την ενίσχυση των εσόδων από τα εισιτήρια, προσελκύοντας επισκέπτες που δεν γνωρίζουν ότι ο χώρος στο Covent Garden φιλοξενεί επίσης το Βασιλικό Μπαλέτο, σύμφωνα με τη νέα εμπορική διευθύντρια, Sophie Wybrew-Bond.
Στοχεύει επίσης στα έσοδα από χορηγίες επιχειρήσεων, οι οποίες ενδέχεται να θελήσουν να “εκμεταλλευτούν” τη διπλή επωνυμία.
“Το μπαλέτο είναι εδώ από το 1946 και αυτό αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για εμάς”, σημειώνει η Wybrew-Bond.
“Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ενίσχυση του brand, θα επιτευχθεί εάν είμαστε ξεκάθαροι ως προς τι προσφέρεται εδώ”, προσθέτει.
Αργότερα φέτος, η Wybrew-Bond, θα προσφέρει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να χορηγούν μια σειρά από μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για το “Royal Ballet and Opera”, η οποία προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει σε ιστότοπους, πλατφόρμες και κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την Wybrew-Bond, τα επεισόδια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν για παράδειγμα μια ημέρα της ζωής ενός από τους πρωταγωνιστές του.
Ακόμη μια ιδέα της διοίκησης είναι η συνεργασία με επώνυμες μάρκες μόδας, καθώς μια σειρά από διαφημιστικές καμπάνιες και άλλες δράσεις, θα μπορούσαν να απογειώσουν το”Royal Ballet and Opera”.
Σε αυτό το πλαίσιο, τον περασμένο Νοέμβριο, η AllSaints, παρουσίασε μια καμπάνια με πρωταγωνιστές τέσσερις χορευτές του Βασιλικού Μπαλέτου. Μια τσάντα, ένα φούτερ και μπλουζάκι, σχεδιάστηκαν ειδικά για την καμπάνια, ενώ το 10% των πωλήσεων δωρήθηκε στο ίδρυμα.
Στόχος η αύξηση της ρευστότητας
Η εύρεση νέων πηγών ταμειακής ρευστότητας, θα είναι κρίσιμη για την επιβίωση του ιδρύματος, σύμφωνα με τη διοίκηση, καθώς παρουσιάζει ένα αρκετά σημαντικό έλλειμα.
Στα τελευταία ετήσια αποτελέσματα, για το 2022, η Βασιλική Όπερα ανέφερε έλλειμμα 4,2 εκατομμυρίων λιρών και έσοδα 132,7 εκατομμυρίων λιρών.
Το περασμένο φθινόπωρο, ο πρόεδρος του οργανισμού και ιδρυτής της αλυσίδας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Travelex, Lloyd Dorfman, υπολόγισε ότι το κενό ήταν περίπου 15 εκατομμύρια λίρες.
Ως εκ τούτου και επειδή το έλλειμμα αναμένεται να αυξηθεί φέτος, όπως και σε πολλά βρετανικά πολιτιστικά ιδρύματα, η διοίκηση αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον, σκοπεύοντας να προσελκύσει περισσότερο κοινό και να αυξήσει τα έσοδα.
“Το κόστος λειτουργίας αυξάνεται και οι δημόσιες επιδοτήσεις μειώνονται, επομένως πρέπει να καλύψουμε αυτό το κενό”, τονίζει η Wybrew-Bond.
Η νέα προσέγγιση περιλαμβάνει την εισαγωγή σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube και το Tiktok, αλλά και τη στόχευση πλατφορμών ροής για την προβολή κινηματογραφημένων παραστάσεων στο διαδίκτυο.
Έντεκα παραστάσεις την επόμενη σεζόν θα είναι διαθέσιμες για προβολή στους κινηματογράφους. “Μια πλατφόρμα όπως το Netflix θα μεταφέρει την τέχνη στο ευρύτερο κοινό”, επισημαίνει η Wybrew-Bond.
“Διά πυρός και σιδήρου”
Μια πυρκαγιά το 1856, οδήγησε στην ανακατασκευή του κτηρίου που φιλοξενεί τη Βασιλική Όπερα, το Βασιλικό Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας.
Η υπέροχη Βασιλική Όπερα, με τη μεγάλη κλασική στοά μπροστά από την Bow Street, είναι στην πραγματικότητα το τρίτο θέατρο που χτίστηκε στο Covent Garden.
Και τα δύο προηγούμενα θέατρα καταστράφηκαν από πυρκαγιά, ένας σοβαρός κίνδυνος που διέτρεχαν τα κτήρια εκείνη την εποχή πριν από την ηλεκτρική ενέργεια.
Σήμερα, οι θεατές αποκτούν εισιτήρια σε τιμές από 11 έως 235 λίρες, για να απολαύσουν κλασσικά αριστουργήματα όπως τα “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, “Ζιζέλ” και “Καρυοθραύστης”.
Παρόλο που κάθε χρόνο πουλάει περισσότερα από μισό εκατομμύριο εισιτήρια, τα έσοδα καλύπτουν μόλις το 40% του κόστους, με αποτέλεσμα το ίδρυμα να βασίζεται εδώ και πολύ καιρό σε χορηγούς και φιλανθρωπίες.
Όπως πολλά πολιτιστικά ιδρύματα, η Βασιλική Όπερα υπέφερε κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid-19, με τα αλλεπάλληλα λοκντάουν.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι απεργίες των σιδηροδρόμων που πολλαπλασιάστηκαν το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο, μείωσαν σημαντικά τα έσοδα από τα εισιτήρια.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το ίδρυμα αναγκάστηκε να δανειστεί 21,7 εκατομμύρια λίρες από το Ταμείο Ανάκαμψης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να επιβιώσει.
Παράλληλα, η χρηματοδότηση από το Arts Council μειώθηκε κατά 9%, ποσό που αντιστοιχεί σε 2,2 εκατομμύρια λίρες.
Το σχέδιο της Wybrew-Bond
Η Wybrew-Bond, η οποία εντάχθηκε στο ίδρυμα νωρίτερα φέτος, θα ξεκινήσει να προωθεί εμπορεύσιμες ιδέες για βίντεο στις αρχές Ιουνίου, αναζητώντας χορηγούς μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας, επωνυμιών μόδας και εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που θα μπορούσαν να διαφημίσουν το brand τους στην πρόσοψη της Βασιλικής Όπερας, κατόπιν βέβαια σχετικής άδειας.
Το Harrods μάλιστα, νοικιάζει τακτικά την πρόσοψή του για να διαφημίσει πολυτελείς μάρκες όπως η Tiffany και η Louis Vuitton.
Η αλλαγή του ονόματος του ιδρύματος, ανακοινώθηκε με την έναρξη της σεζόν 2024-25 του “Royal Ballet and Opera”, η οποία περιλαμβάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας Festen (Οικογενειακή γιορτή) με μουσική σύνθεση από τον διάσημο Mark-Anthony Turnage και το μπαλέτο MaddAddam (Το τέλος του κόσμου), βασισμένο στην τριλογία μυθιστορημάτων της Margaret Attwood.
Διαβάστε επίσης:
Vocabolo Moscatelli: Πώς η Archiloop μετέτρεψε ένα μοναστήρι του 12ου αιώνα σε ξενοδοχείο
Όμιλος Kering: Ο Gucci παρασύρει το κάστρο του -μια εξαίρεση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί