Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

US Steel: Ο χαλυβουργικός γίγαντας αξιολογεί προτάσεις εξαγοράς

Dave Burritt, CEO US Steel (Πηγή: Bloomberg/T.J. Kirkpatrick

Να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία «αναδιάρθρωσης» με τη βοήθεια εξωτερικών οικονομικών και νομικών συμβούλων, αποφάσισε το ΔΣ της United States Steel Corporation (US Steel), ενώ δεσμεύτηκε να αξιολογήσει «στρατηγικές ενναλακτικές προτάσεις» – όπως τις χαρακτηρίζει – για το μέλλον της γιγαντιαίας εταιρείας παραγωγής χάλυβα.

Σημειώνεται ότι η US Steel έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει μετατραπεί σε μια πελατοκεντρική, παγκοσμίως ανταγωνιστική χαλυβουργία Best for All®, ενώ συνεχίζει να κερδίζει σε στρατηγικές αγορές, να μειώνει τα κόστη και να ανεβάζει τον πήχη υψηλότερα.

«Το διοικητικό συμβούλιο και η ομάδα διαχείρισης της US Steel έχουν δεσμευτεί να μεγιστοποιήσουν την αξία για τους μετόχους μας, και για το σκοπό αυτό, έχουμε ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη και ενδελεχή αναθεώρηση στρατηγικών εναλλακτικών προτάσεων», δήλωσε ο David Burritt, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

«Η απόφαση αυτή ακολουθεί την αξιολόγηση πολλών αυτόκλητων προτάσεων, που κυμαίνονται από την πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, έως την ολοκληρωτική εξαγορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ακολουθεί μια συγκρατημένη προσέγγιση όσον αφορά αυτές τις προτάσεις, οι οποίες υπόκεινται σε συνεχή επανεξέταση», συμπλήρωσε.

Ο Burritt συνέχισε λέγοντας πως «Η US Steel βρίσκεται σε ένα στρατηγικό “ταξίδι” πραγματοποιώντας έναν ιδιαίτερο μετασχηματισμό, αναπτύσσοντας τις καλύτερες τεχνολογίες  στην κατηγορία του χάλυβα EAF, ικανότητες κατασκευής και φινιρίσματος, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμα άνθρακα.

Ο ισολογισμός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ και παρέχουμε ανθεκτικές ταμειακές ροές, ενώ δίνουμε προτεραιότητα στις άμεσες αποδόσεις στους μετόχους.

Το ενδιαφέρον που φαίνεται από τις αυτόκλητες προτάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, αποτελεί επικύρωση της στρατηγικής της US Steel και το επιτυχημένο ιστορικό της.

Την ώρα που το Διοικητικό Συμβούλιο αξιολογεί τις προτάσεις, ολόκληρη η ομάδα μας παραμένει επικεντρωμένη στην ασφαλή και υπεύθυνη εκτέλεση όλων των δραστηριοτήτων μας και στην προώθηση της στρατηγικής μας Best for All®, ενώ συνεχίζει να προσφέρει το καλύτερο για όλους».

Ο Burritt δήλωσε τέλος ότι «Είμαστε μία μεγάλη εταιρεία που αποτελείται από 1000 εργαζομένους, οι οποίοι εκτιμώνται ιδιαίτερα».

Η US Steel δεν σκοπεύει να προβεί σε περαιτέρω δημόσια σχόλια προς το παρόν.

Πηγή: businesswire

Διαβάστε επίσης: 

Wall Street Journal: «Αργοπεθαίνουν» οι startup επιχειρήσεις στις ΗΠΑ