Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

UnitedHealth: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη γ΄ τριμήνου

Andrew Witty

Andrew Witty CEO UnitedHeath (Πηγή: UnitedHealth Group)

Εκτοξεύτηκε πάνω από 8% σήμερα Τρίτη η μετοχή της UnitedHealth, καθώς ανέφερε κέρδη άνω του αναμενομένου για το γ’ τρίμηνο, με την ώθηση από την επέκταση των ασφαλιστικών και των επιχειρήσεων Optrum.

Υπενθυμίζεται ότι και στο β’ τρίμηνο, τα κέρδη και τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, παρά την εκτίναξη του ιατρικού κόστους, το οποίο ήταν αισθητά υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν.

Τα έσοδα γ’ τριμήνου αυξήθηκαν σχεδόν 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια στα 100,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη από δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε νωρίτερα φέτος η Change Healthcare.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη από δραστηριότητες ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις της διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Change.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός, ανακοίνωσε προσαρμοσμένο τριμηνιαίο κέρδος ανά μετοχή 7,15 δολαρίων, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 7 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η LSEG.

Για το τρίμηνο, ο δείκτης ιατρικών ζημιών της εταιρείας – το ποσοστό των ασφαλίστρων που δαπανήθηκαν για ιατρική περίθαλψη – ήταν 85,2%, υψηλότερο από το 82,3% που είχε αναφερθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι η εκτίμηση των αναλυτών τοποθετήθηκε στο 84,2%.

«Η συνεχιζόμενη ανάπτυξή μας, η οποία μας τοποθετεί σε καλό σημείο για τα επόμενα χρόνια, πηγάζει από τα καινοτόμα προϊόντα μας και τις ικανές υπηρεσίες των εργαζομένων μας, που αγκαλιάζονται καθημερινά», δήλωσε εκτός άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της UnitedHealth, Andrew Witty.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των καταναλωτών που εξυπηρετούνται στην εγχώρια αγορά με τις εμπορικές προσφορές της εταιρείας, αυξήθηκε κατά 2,4 εκατομμύρια στα 29,7 εκατομμύρια, καθώς το καινοτόμο και εστιασμένο στον καταναλωτή χαρτοφυλάκιο προϊόντων της UnitedHealthcare, εξακολουθεί να έχει απήχηση στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με τα προϊόντα της εταιρείας, εξυπηρετούνται 9,4 εκατομμύρια ηλικιωμένοι και άτομα με διάφορες περίπλοκες ιατρικές ανάγκες.

Διαβάστε επίσης: 

Eli Lilly: Επένδυση 364 εκατ. λιρών στον τομέα βιοτεχνολογίας της Βρετανίας

GSK: Συμφώνησε διακανονισμό $2,2 δισ. για την υπόθεση Zantac – Άλμα για τη μετοχή

Κυβερνοεπιθέσεις: Κόστος πάνω από $10,5 τρισ. το 2025 – Τι γίνεται στην Ελλάδα