• Business

    UnitedHealth: Άλμα 6,4% του τζίρου παρά τα υψηλά κόστη

    • NewsRoom
    Andrew Witty

    Andrew Witty CEO UnitedHeath (Πηγή: UnitedHealth Group)


    Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη και έσοδα της UnitedHealth το β’ τρίμηνο, παρά την εκτίναξη του ιατρικού κόστους, το οποίο ήταν αισθητά υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν.

    Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός της υγειονομικής ασφάλισης ανακοίνωσε ότι τα καθαρά του κέρδη στο β’ τρίμηνο υποχώρησαν στα 4,22 δισ. δολάρια ή 4,54 δολ. ανά μετοχή από τα 5,47 δισ. ή 5,82 δολ. ανά μετοχή στο ίδιο διάστημα το περασμένο χρόνο.

    Ωστόσο, εξαιρουμένων κάποιων έκτακτων χρεώσεων και ειδικά του κόστους της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε νωρίτερα φέτος, η UnitedHealth παρουσίασε προσαρμοσμένη κερδοφορία 6,8 δολαρίων ανά μετοχή ξεπερνώντας άνετα τα 6,66 δολ. ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

    Ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 6,4% από πέρσι, και ανήλθε στα 98,86 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση για 98,69 δισ.

    Τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 90,98 δισ. με αύξηση 8,6% στα ιατρικά της κόστη που ανήλθαν στα 65,46 δισ.

    Σε γενικές γραμμές, η αναλογία ιατρικού κόστους, το ποσοστό δηλαδή που δαπανά σε ιατρικές υπηρεσίες ανά κάθε δολάριο ασφάλιστρου, αυξήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο στο 85,1% από το 83,2% πέρσι, την ώρα που η αγορά περίμενε μικρότερη αύξηση στο 84,5%.

    Κατά τα άλλα, η εταιρεία εκτιμά ότι ο αντίκτυπος της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε το τεχνικό της σύστημα Change Healthcare νωρίτερα φέτος ήταν 92 σεντς ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο, ή περίπου 853,8 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Bloomberg, το συνολικό κόστος της κυβερνοεπίθεσης, αναμένεται να κυμανθεί από 1,9 έως 2,05 δολάρια ανά μετοχή ή 1,76 με 1,9 δισ. δολάρια.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που παρουσίασε η UnitedHealth, βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 1,6%, πριν το άνοιγμα της Wall Street.



    ΣΧΟΛΙΑ