• Business

    United Group (Nova): Τον Ιούλιο οι μη δεσμευτικές προσφορές – Τα private equity μπαίνουν στη μάχη

    • Bloomberg
    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners


    Η BC Partners που ελέγχει την United Group BV έχει ζητήσει την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών τον Ιούλιο για την πώληση του ευρωπαϊκού φορέα τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης, σύμφωνα με δημοσίευμα του bloomberg.

    Η Apax Partners και η Warburg Pincus βρίσκονται στα αρχικά στάδια εξέτασης κατάθεσης προσφορών για μέρος ή το σύνολο της United Group, αναφέρουν πηγές. Θα ανταγωνιστούν την Emirates Telecommunications Group Co. και την Saudi Telecom Co., οι οποίες εξετάζουν να δώσουν ξεχωριστά προσφορές, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

    Η Orange SA, η Telekom Austria AG και η Iliad SA του Γάλλου δισεκατομμυριούχου των τηλεπικοινωνιών Xavier Niel είναι επίσης μεταξύ των πιθανών αγοραστών που έχουν προσεγγιστεί, ανέφεραν ορισμένες πηγές.

    Η BC Partners μπορεί να επιδιώξει αποτίμηση περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,6 δισεκατομμύρια δολάρια) για την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

    Ορισμένοι μνηστήρες μπορεί να υποβάλουν προσφορά για ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της United Group σε μεμονωμένες αγορές, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει βεβαιότητα για το ποιος τελικά θα προχωρήσει στις προτάσεις.

    Εκπρόσωποι των Apax, BC Partners, Iliad, Orange και Warburg Pincus αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Saudi Telecom, η Telekom Austria και η Emirates Telecom -γνωστή ως E& – επίσης δεν απάντησαν άμεσα στις ερωτήσεις ή δεν μπόρεσαν να σχολιάσουν άμεσα.

    Η United Group έχει δραστηριότητα σε χώρες όπως η Σερβία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία & Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Έχει επίσης επεκταθεί σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

    Η BC Partners απέκτησε την United Group το 2019 από την εταιρεία private equity KKR & Co.

    Πέρυσι, ο τομέας υποδομών Tawal της Saudi Telecom εξαγόρασε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν τηλεπικοινωνιακούς πύργους της United Group έναντι 1,22 δισ. ευρώ.

    Στο μεταξύ, η Iliad αγόρασε την UPC Poland από την Liberty Global Plc έναντι επιχειρηματικής αξίας περίπου 7 δισ. ζλότυ (1,8 δισ. δολάρια) το 2021, επεκτείνοντας την παρουσία της στην περιοχή.

    Η Ε& συμφώνησε επίσης πέρυσι να αποκτήσει μερίδιο ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων της PPF Telecom Group στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Σλοβακία.

    Διαβάστε επίσης:

    «Πολύφερνη νύφη» η United Group – Οι Άραβες και το σενάριο της CVC

    Saudi Telecom: Εξετάζει προσφορά για τη United Group (Nova) – Στα 8 δισ. ευρώ η αποτίμηση

    Tα σενάρια για την πώληση της United Group, οι Άραβες και o Νίκος Σταθόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ