• Business

    United Airlines: Eπαναγορά μετοχών $1,5 δισ. – Κέρδη άνω των εκτιμήσεων

    • NewsRoom
    Michael Leskinen

    Ο CFO της United Airlines, Michael Leskinen (Πηγή: Linkedin)


    Κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η United Airlines για τους μήνες του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το τρέχον τρίμηνο. Την ίδια στιγμή ξεκινά την πρώτη της επαναγορά μετοχών μετά την πανδημία covid-19, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη του γ’ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 3,33 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,17 δολάρια.

    Ταυτόχρονα, ο αμερικανικός αερομεταφορέας αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 2,50 έως 3 δολαρίων ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο, με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών της LSEG να κάνει λόγο για τριμηνιαία κέρδη 2,68 δολάρια ανά μετοχή.

    «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουμε επενδύσει 22 δισεκατομμύρια δολάρια στις υπηρεσίες μας και σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο ανθρώπινο δυναμικό μας. Αυτές οι επενδύσεις επέτρεψαν υψηλότερα κέρδη που τώρα συμβάλλουν στην αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών μας», δήλωσε ο CFO της εταιρείας, Michael Leskinen.

    «Σκοπεύουμε αυτή η επαναγορά μετοχών να είναι η αρχή μιας συνεπούς και πειθαρχημένης επιστροφής κεφαλαίου που επιταχύνεται από την ικανότητά μας να παράγουμε αυξανόμενα επίπεδα δωρεάν μετρητών».

    Η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας κατέγραφε άνοδο την Τετάρτη της τάξεως του 1,5%.

    Σημειώνεται ότι η υπερπροσφορά αεροπορικών θέσεων στην εγχώρια αγορά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων, πλήττοντας τα κέρδη τους.

    Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες έχουν μετριάσει τη χωρητικότητά τους, με την ετήσια αύξηση των θέσεων στις εσωτερικές πτήσεις να έχει μειωθεί στο 1,5% τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από το 5,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με αναλυτές της BofA.

    Σύμφωνα με την United Airlines, τα έσοδα των εσωτερικών πτήσεων ήταν θετικά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με πέρσι.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ανταγωνίστρια εταιρεία, Delta Airlines, ανέφερε μείωση κατά 26% στα κέρδη του γ’ τριμήνου στα 971 εκατ. δολάρια, από 1,31 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

    Προειδοποίησε μάλιστα για μείωση των ταξιδιωτικών δαπανών ενόψει των αμερικανικών εκλογών, γεγονός που θα μπορούσε να επιβαρύνει τα κέρδη της.

    Επομένως, σύμφωνα με αναλυτές, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για την United να αποκτήσει ένα προβάδισμα σε σχέση με την Delta το τρέχων τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης: 

    To 13o πλοίο παρέλαβε η DryDel του Κώστα Δελαπόρτα

    Longines: Η Συλλογή FLAGSHIP HERITAGE αποκτά νέα χρώματα

    IWG: Οι εταιρείες που δεν υιοθετούν την υβριδική εργασία ρισκάρουν να χάσουν τα καλύτερα στελέχη τους λόγω «σιωπηλής παραίτησης»



    ΣΧΟΛΙΑ