ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει το μερίδιό της στην Uniper πάνω από το 50% και είναι ανοιχτή να πραγματοποιήσει το ιστορικό βήμα της πλήρους εθνικοποίησης του μεγαλύτερου εισαγωγέα φυσικού αερίου της χώρας, εάν χρειαστεί, για να αποτρέψει την κατάρρευση του ενεργειακού συστήματος, αναφέρει το Bloomberg News.
Η Uniper με έδρα το Ντίσελντορφ, χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από το κράτος αφού έχει ήδη αξιοποιήσει ένα πακέτο στήριξης που θα μπορούσε να φτάσει έως και 20 δισεκατομμύρια ευρώ (20 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με πληροφορίες του bloomberg.
Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και οι περικοπές των ρωσικών προμηθειών προκάλεσαν στην εταιρεία ημερήσιες απώλειες εκατομμυρίων, ωθώντας την κυβέρνηση να παρέμβει με ένα πακέτο διάσωσης τον Ιούλιο. Με την κίνηση αυτή το κράτος απέκτησε ποσοστό 30% στην Uniper.
Διαβάστε ακόμη:
Uniper: Εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης στην Gazprom
Uniper: Ζητά περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση για την οικονομική διάσωσή της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Goal από Ιταλία και Ισπανία
- Market place: Στα μέσα Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα – Έως τις 15 του μήνα η προθεσμία για το Youth Pass
- Μητσοτάκης για την 21η Απριλίου: Η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη
- Scope Ratings: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής Τραμπ και οι επιπτώσεις τους
