Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Unilever: Γιατί απολύει το ένα τρίτο του προσωπικού της στην Ευρώπη

Hein Schumacher, CEO της Unilever

Hein Schumacher, CEO της Unilever

Εκτός εταιρείας θα βρεθεί το ένα τρίτο του προσωπικού των γραφείων της Unilever στην Ευρώπη, καθώς ο κολοσσός των καταναλωτικών αγαθών προχωρά σε το σχέδιο περικοπών 7.500 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Η Dove, η οποία απασχολεί 128.000 άτομα παγκοσμίως, ανέφερε ότι έως το τέλος του επόμενου έτους θα καταργήσει έως και 3.200 ρόλους στην Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Hein Schumacher, αποκάλυψε ένα σχέδιο για την προώθηση της ανάπτυξης και την τόνωση των κερδών της Unilever, που περιλαμβάνει την κατάργηση ενός καθεστώτος υπερβολικής ανάπτυξης, χαμένων ευκαιριών και αποτυχημένων συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Ο Schumacher, ο οποίος διορίστηκε αφότου ο ακτιβιστής επενδυτής Nelson Peltz απέκτησε μερίδιο στην εταιρεία, επιθυμεί επίσης να προχωρήσει στην απόσχιση από το κυρίως εταιρικό σώμα του βραχίονα των παγωτών της εταιρείας  – που περιλαμβάνει τα brands Ben & Jerry’s και Magnum – ως μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου ανάκαμψης, από μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιδόσεων.

Οι αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025.

Ο όμιλος, ο οποίος πουλάει τα πάντα, από Marmite μέχρι σαπούνι Dove, σημείωσε ότι οι αλλαγές θα τον βοηθήσουν “να κάνει λιγότερα και καλύτερα”.

Απασχολεί 128.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, 6.000 εκ των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι ένας εκπρόσωπος της Unilever, επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των περικοπών θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, αφού προηγουμένως, η είδηση είχε αναφερθεί από τους Financial Times.

Διαβάστε επίσης: 

Unilever: Η επιστροφή των καταναλωτών στα premium προϊόντα έδωσε ώθηση στις πωλήσεις α’ τριμήνου

Unilever: Προχωρά σε απόσχιση του βραχίονα παγωτών της – Θα επηρεαστούν 7.500 θέσεις εργασίας

Ozempic: Αποτελεσματικό σε άνοια, κάπνισμα και αλκοολισμό; – Τι διαπιστώνει νέα μελέτη