• Business

    Unilever Ελλάς: Τι απαντά η εταιρεία για τις απολύσεις στην Ελλάδα

    Ο Head of South East Europe της Unilever, Andrew Kennedy

    Ο Head of South East Europe της Unilever, Δημήτρης Μαγγιώρος


    Στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις και στην Ελλάδα για το ποιες θέσεις θα καταργηθούν και πόσοι εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός Ελαϊς Unilever Hellas, της εν Ελλάδι θυγατρικής του πολυεθνικού κολοσσού.

    Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Unilever που έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα θα θέσει εκτός Ομίλου 3.200 εργαζόμενους στην Ευρώπη με τις επιπτώσεις να αφορούν και την ελληνική αγορά.

    «Στην Ευρώπη, η διαδικασία διαβούλευσης με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Εργαζομένων σχετικά με τους εργαζόμενους που ενδέχεται να επηρεαστούν από τις προτεινόμενες αλλαγές έχει ξεκινήσει» επισημαίνει η Ελαϊς Unilever, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του mononews.

    Ειδικότερα, στην επίσημη δήλωση της εταιρείας για το θέμα, αναφέρονται τα εξής:

    «H εταιρεία τον Μάρτιο ανακοίνωσε την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παραγωγικότητας, με σκοπό να εστιάσει στην ανάπτυξη μέσω μιας οργανωτικής δομής που θα είναι πιο ευέλικτη και θα έχει πιο ξεκάθαρες αρμοδιότητες.

    Στην Ευρώπη, η διαδικασία διαβούλευσης με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Εργαζομένων σχετικά με τους εργαζόμενους που ενδέχεται να επηρεαστούν από τις προτεινόμενες αλλαγές έχει ξεκινήσει. Τις επόμενες εβδομάδες προβλέπεται να ξεκινήσουν και οι διαβουλεύσεις με τους τοπικούς εκπροσώπους εργαζομένων ανά χώρα».

    Η εταιρεία έχει παρουσία στην Ελλάδα 60 χρόνια και χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει από τρόφιμα και παγωτά μέχρι προϊόντα οικιακής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής. Δραστηριοποιείται σε 26 κατηγορίες προϊόντων, με περίπου 1.400 κωδικούς και γνωστά σήματα όπως AIM, Algida, Ben & Jerry’s αλλά και Gasoline, Cif, Klinex, Skip, OMO, Dove, Knorr κ.λπ.

    Απασχολεί περισσότερους από 450 εργαζομένους, διατηρεί εδραιωμένη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα μέσω του εργοστασίου της στο Ρέντη Αττικής και δύο ιδιόκτητων κέντρων διανομής, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 1.000 τοπικούς προμηθευτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ocado: Αισιοδοξία στην εταιρεία που ιδρύθηκε από τρία πρώην στελέχη της Goldman Sachs

    Μειώθηκε ο τζίρος των εταιρειών παροχής ενέργειας κατά τον Μάιο

    Cosmote-Nova: Κοντά σε συμφωνία για κοινό τηλεοπτικό αθλητικό περιεχόμενο



    ΣΧΟΛΙΑ