Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

UniCredit: Ξεκινά επαναγορά μετοχών ύψους έως 1,7 δισ. ευρώ

Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της UniCredit

Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος UniCredit

Η UniCredit δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους έως και 1,7 δισ. ευρώ (1,89 δισ. δολάρια), προκειμένου να υλοποιήσει την δέσμευση της για πληρωμές προς τους μετόχους.

Η επαναγορά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τράπεζα με έδρα το Μιλάνο. Η Morgan Stanley θα ενεργήσει ως broker και θα αποφασίσει ανεξάρτητα για τις αγορές μετοχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, έχει δεσμευτεί να επιστρέψει 10 δισ. ευρώ στους μετόχους φέτος, τα περισσότερα κεφάλαια μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με τα αρχεία που εξέτασε το Bloomberg.

Η UniCredit, η οποία αποκάλυψε αυτόν τον μήνα ότι μπορεί να ενδιαφέρεται για μια πιθανή εξαγορά της γερμανικής ανταγωνίστριας Commerzbank,  δήλωσε ότι η απόκτηση ποσοστού 9% της γερμανικής τράπεζας δεν θα επηρεάσει την μερισματική πολιτική της.

Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 1,4% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, και καταγράφει την καλύτερη απόδοση στο δείκτη των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία εποπτεύει τους δανειστές του μπλοκ, έχει εγκρίνει την επαναγορά μετοχών, ανέφερε η ιταλική τράπεζα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ενισχύουν τις πληρωμές τους μετά το μπαράζ αυξήσεων των επιτοκίων που ξεκίνησε η ΕΚΤ πριν από δύο χρόνια και εκτόξευσε τα κέρδη τους.

Διαβάστε επίσης:

UniCredit-Commerzbank: Η κίνηση του Andrea Orcel ανοίγει την πόρτα για την ενοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Andrea Orcel: O τραπεζίτης που δεν φοβόταν να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη

UniCredit: Απέκτησε ποσοστό 9% της γερμανικής Commerzbank