• Business

    UniCredit: Θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για να αποκτήσει ποσοστό έως και 30% της Commerzbank

    • Bloomberg
    Andrea Orcel, CEO UniCredit

    Andrea Orcel, CEO UniCredit


    Η UniCredit SpA πρόκειται να ζητήσει άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για την απόκτηση μεριδίου έως και 30% της Commerzbank AG, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Andrea Orcel επιδιώκει μια πιθανή εξαγορά της τράπεζας.

    Η ιταλική τράπεζα θα καταθέσει πιθανότατα την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι η κορυφαία τραπεζική ρυθμιστική αρχή της ευρωζώνης, μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το bloomberg.

    Η κίνηση αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η UniCredit θα καταλήξει να φτάσει σε αυτό το όριο ή ακόμη και να αγοράσει επιπλέον μετοχές, δήλωσε πρόσωπο, ζητώντας να τηρήσει την ανωνυμία του.

    Η UniCredit ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κατέχει ποσοστό 9% της Commerzbank και ο Orcel δήλωσε στη συνέχεια σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η πλήρης εξαγορά της γερμανικής τράπεζας αποτελεί μια επιλογή. Είπε επίσης ότι μπορεί να καταλήξει να πουλήσει τη συμμετοχή του, εάν τα οικονομικά της συμφωνίας δεν αποδώσουν.

    Η ιταλική εφημερίδα Messaggero ανέφερε πρώτη το σχέδιο της UniCredit να καταθέσει αίτηση στην ΕΚΤ. Η UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η ΕΚΤ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.

    Η κατάθεση της αίτησης εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα, για την πρόθεσή της να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να υπερβεί το όριο του 10%, ανέφερε η πηγή.

    «Η UniCredit θα υποβάλει αιτήματα στις ρυθμιστικές αρχές για την έγκριση να υπερβεί δυνητικά το 9,9% της Commerzbank, εάν και όποτε χρειαστεί», ανέφερε η τράπεζα σε δελτίο Τύπου όταν γνωστοποίησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή του.

    Αυτό θα παρείχε «ευελιξία» στην προσέγγιση της UniCredit στην επένδυση της Commerzbank, ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης:

    UniCredit: Ξεκινά επαναγορά μετοχών ύψους έως 1,7 δισ. ευρώ

    UniCredit-Commerzbank: Η κίνηση του Andrea Orcel ανοίγει την πόρτα για την ενοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

    Andrea Orcel: O τραπεζίτης που δεν φοβόταν να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη



    ΣΧΟΛΙΑ