• Business

    UBS: Πουλά το 50% της Swisscard στην American Express

    • NewsRoom
    Sergio Ermotti, CEO της UBS

    Sergio Ermotti, CEO της UBS


    Η UBS ρευστοποιεί μέρος των δραστηριοτήτων της Credit Suisse που απέκτησε πέρυσι, με μια συμφωνία που αφορά την πώληση του 50% του μεριδίου της τράπεζας στον πάροχο πιστωτικών καρτών Swisscard.

    Ειδικότερα, η UBS θα πουλήσει το 50% της συμμετοχής της στην εταιρεία στον κοινοπρακτικό εταίρο της American Express, ανέφερε η Swisscard σε ανακοίνωσή της.

    Οι όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν.

    Μετά τη συμφωνία, η Amex θα γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Swisscard, ενώ οι πελάτες της Credit Suisse θα μεταφερθούν στην υπάρχουσα πλατφόρμα πιστωτικών καρτών της UBS.

    Η Swisscard δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εκδίδει όλες τις άλλες κάρτες που εκδίδει με τις άδειες American Express, Mastercard και Visa και θα συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρηση American Express στην Ελβετία.

    Δεν υπάρχει καμία βραχυπρόθεσμη επίπτωση σε οποιονδήποτε από αυτούς τους κατόχους καρτών, εμπόρους ή συνεργάτες, δήλωσε η εταιρεία.

    Μετά την εκτάκτου ανάγκης εξαγορά της Credit Suisse πέρυσι από την UBS, η τελευταία εκποιεί τώρα τμήματα της εξαγορασθείσας τράπεζας.

    Τον Ιούνιο πούλησε μερίδιο στην Credit Suisse Securities (China) και τον Ιούλιο συμφώνησε να πουλήσει στη διοίκησή της έναν πρώην επενδυτικό βραχίονα της τράπεζας που σχετιζόταν με ασφάλειες.

    Η UBS δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πλήρως προσηλωμένη στην επιχείρηση πιστωτικών καρτών, αλλά η έκδοση πιστωτικών καρτών στην Ελβετία μέσω της Swisscard δεν «ευθυγραμμίζεται με την υφιστάμενη επιχειρησιακή ρύθμιση και τις στρατηγικές προτεραιότητες της UBS ως νόμιμου διαδόχου της Credit Suisse».

    Η τράπεζα δήλωσε ότι οι κάτοχοι καρτών δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, ενώ οι πελάτες που κατέχουν πιστωτικές κάρτες με το σήμα της Credit Suisse θα ενημερωθούν για την έκδοση νέων καρτών το πρώτο εξάμηνο του 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    Citi & UBS διατηρούν πολύ υψηλά στις προτιμήσεις τους τις ελληνικές τράπεζες

    UBS: Αισιόδοξα και δυσμενή σενάρια για ενέργεια και χρυσό λόγω Μεσανατολικού – Πού θα φτάσουν οι τιμές

    UBS, Optima Bank και Pantelakis Securities «ποντάρουν» στις ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ