• Business

    Τζορτζ Σόρος: Σάλος από την κίνηση του να εξαγοράσει 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς πριν τις εκλογές

    • NewsRoom
    George Soros

    George Soros


    Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η κίνηση του μεγάλου χορηγού των Δημοκρατικών Τζορτζ Σόρος να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο σε περισσότερους από 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς, λίγο πριν προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

    Όπως αναφέρει το foxnews.gr, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ επίσπευσε την απόφαση που επιτρέπει στον μεγαλοεπενδυτή να εξαγοράσει περισσότερους από 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς της πλατφόρμας Audacy σε όλη την Αμερική, κίνηση που η Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων ερευνά εν μέσω ανησυχιών για «πολιτικοποίηση» και παρέμβαση στις επικείμενες εκλογές του 2024.

    Η New York Post ανέφερε πρώτη ότι η FCC την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε την συγκεκριμένη συναλλαγή, επιτρέποντας ενδεχομένως στον δισεκατομμυριούχο υποστηρικτή των Δημοκρατικών, να προσεγγίσει περισσότερους από 165 εκατομμύρια Αμερικανούς σε μια κρίσιμη στιγμή.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων James Comer, R-Ky., και τον βουλευτή Nick Langworthy, η FCC επιτάχυνε την απαιτούμενη εξέταση των αδειών εκπομπής παρακάμπτοντας τις συνήθεις διαδικασίες και διεργασίες της.

    Η Audacy Inc. κατέχει περισσότερους από 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο Σόρος προσπαθεί να αγοράσει χρέος ύψους 415 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας που έχει υπαχθεί στο κεφάλαιο 11.

    Οι Comer και Langworthy έγραψαν ότι «θα γίνει τελικά “βασικός” μέτοχος όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία πτώχευσης».

    Εκπρόσωπος της FCC δήλωσε στο Fox News Digital ότι έλαβε την επιστολή του Comer και «θα απαντήσει όπως κάνουμε συνήθως».

    «Καμία απόφαση δεν είναι οριστική έως ότου η Επιτροπή τη δημοσιοποιήσει, κάτι που δεν έχουμε κάνει», τόνισε ο εκπρόσωπος.

    Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι εν λόγω άδειες δεν θα μεταβιβαστούν στον Σόρος, αλλά θα γίνει μεταβίβαση από την Audacy ως οφειλέτη στην New Audacy. Ο Σόρος θα είναι «βασικός μέτοχος», αλλά «δεν θα είναι ο ιδιοκτήτης».

    Διαβάστε επίσης:

    Όπρα Γουίνφρεϊ, Τέιλορ Σουίφτ, Τζορτζ Κλούνει: Mπορούν οι celebrities να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ;

    Λευκός Οίκος: Ο Πούτιν θα πρέπει να “σταματήσει να ανακατεύεται” στις αμερικανικές εκλογές

    Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Ποιoς είναι ο 58χρονος βασικός ύποπτος που συνελήφθη – Τι λέει το FBI



    ΣΧΟΛΙΑ