Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Τζον Κέρι: Το νέο επαγγελματικό βήμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Τζον Κέρι ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για το κλίμα

Ο Τζον Κέρι, ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για το κλίμα

Ο δισεκατομμυριούχος Τομ Στάγιερ προσέλαβε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και κορυφαίο διπλωμάτη για το κλίμα Τζον Κέρι στην εταιρεία βιώσιμων επενδύσεων του.

Ο 80χρονος Κέρι αποχώρησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν στις αρχές του 2024, όπου για περισσότερα από τρία χρόνια ασκούσε πιέσεις προς τα κράτη να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Θα είναι συν-εκτελεστικός πρόεδρος της Galvanize Climate Solutions, η οποία συνιδρύθηκε από τον Στάγιερ και την Κέιτι Χολ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Κέρι είναι ο τελευταίος μεγάλης ηλικίας πολιτικός που ασχολήθηκε με το κλίμα και πλέον στρέφεται στις βιώσιμες επενδύσεις μετά την αποχώρησή του από την πολιτική.

Ο 67χρονος Στάγιερ, πρώην διαχειριστής hedge fund, έβαλε υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020 και στη συνέχεια βοήθησε στην ίδρυση του Galvanize το επόμενο έτος. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ήταν συνιδρυτής της Generation Investment Management πριν από δύο δεκαετίες.

Η Galvanize επενδύει σε venture capital, ακίνητα, μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Ο Κέρι θα επικεντρωθεί στην επέκταση των στρατηγικών της εταιρείας και θα ενημερώσει για το πώς η τεχνολογία, η πολιτική και η γεωπολιτική διαμορφώνουν τη στροφή προς την καθαρή ενέργεια, ανέφερε η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Κέιτι Χολ, συν-εκτελεστική πρόεδρος της Galvanize, δήλωσε στην ανακοίνωση ότι ο Κέρι συμμερίζεται «την πεποίθησή μας ότι το κλίμα αποτελεί καλή επιχειρηματική κίνηση, επειδή προσφέρει κάτι που απαιτεί η αγορά».

Η Χολ έχει ιδρύσει εταιρείες παροχής επενδυτικών συμβουλών, συμπεριλαμβανομένων των Hall Capital Partners και Laurel Management.

Ο Κέρι διετέλεσε κατά το παρελθόν γερουσιαστής της Μασαχουσέτης και έχει επίσης θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ. Νωρίτερα φέτος αντικαταστάθηκε από τον βετεράνο στρατηγικό των Δημοκρατικών Τζον Ποντέστα ως ο κορυφαίος διπλωμάτης που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στις παγκόσμιες συνομιλίες για το κλίμα. Ο Στάγιερ είναι σημαντικός δωρητής των Δημοκρατικών.

Εκτός από την Χολ, ο Στάγιερ και η οικογένεια του, η Λόρεν Πάουελ Τζομπς – η δισεκατομμυριούχος χήρα του συνιδρυτή της Apple Inc. Στην Τζομπς- και ο Μαρκ Μπένιοφ, διευθύνων σύμβουλος της Salesforce Inc. έχουν καταπιστεύματα που κατέχουν μερίδια στην Galvanize, σύμφωνα με τα αρχεία.

Διαβάστε επίσης:

Jefferies για Apple: Υπερβολική η αισιοδοξία για το νέο iphone – Βυθίζεται η μετοχή

Italgas: Αυξάνεται στο €1 δισ. το ποσό των προγραμματισμένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Pfizer: Στο στόχαστρο ακτιβιστή επενδυτή – Η Starboard Value απέκτησε μερίδιο 1 δισ. δολ. στην εταιρεία