Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Τζέιμι Ντίμον: Να κάνουμε πιο εύκολη και φθηνή την εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan

Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan

Το παράδοξο της εκτόξευσης των χρηματιστηριακών δεικτών, ενώ παράλληλα οι IPOs φέτος ήταν ελάχιστες υπογράμμισε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να καταλάβουν ότι εδώ και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε δυσκολέψει τη δημόσια εγγραφή», δήλωσε ο Dimon την Τρίτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg από το Λονδίνο.

Τα επιτόκια στο επίκεντρο

«Νομίζω ότι θα ήταν υποχρέωσή μας να καταστήσουμε ευκολότερη και φθηνότερη τη δημόσια εγγραφή και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο Dimon.

Κατά τη συνήθη πρακτική του, ο πάντα παρεμβατικός και εύστοχος Ντίμον αναφέρθηκε σε μία σειρά από οικονομικά ζητήματα, εκφέροντας την γνώμη του. Ζήτησε, λοιπόν, περιορισμένες κρατικές παρεμβάσεις στην συγχώνευση των μικρών τραπεζών, ενώ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά γεγονότα του προηγούμενου μήνα, τα επιτόκια της Fed.

Ο 68χρονος Ντίμον ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είχε δίκιο που μείωσε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 50 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα, αλλά προειδοποίησε ότι δεν έχει τελειώσει η μάχη με τον πληθωρισμό.

Εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά την οικονομία για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα, υποστηρίζοντας ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι πιο επίμονος από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές.

Ο μεγάλος κίνδυνος

Αφού η Fed μείωσε τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια, ο Ντίμον ανέφερε ότι ο ίδιος θα προετοιμαζόταν για μια ήπια προσγείωση.

Ο 68χρονος τραπεζίτης έχει δηλώσει επανειλημμένα, μεταξύ άλλων και την Τρίτη, ότι η γεωπολιτική είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του. Ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι το ζήτημα αυτό «επισκιάζει κάθε άλλο». Πέραν αυτού, αναφέρθηκε επίσης στο έλλειμμα των ΗΠΑ, λέγοντας ότι από τη φύση του είναι πληθωριστικό. «Και κάποια στιγμή πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Temu: To τηλεκοντρόλ των 4 δολαρίων που «χτυπάει» την Amazon

Πετρέλαιο: Yποχώρηση του brent κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

Η Αντζελίνα Τζολί πουλάει μία Ferrari 250 GT του 1958 μέσω του οίκου Christie’s