• Business

    Τζέιμι Ντίμον: Γιατί ανησυχεί ο CEO της JP Morgan- «Χειροτερεύει, δεν βελτιώνεται»

    • NewsRoom
    Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan

    Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan


    Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον σε δηλώσεις του από την Ινδία, υπογραμμίζοντας ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι ένας παράγοντας που απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα και χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντίμον αναφέρεται στον γεωπολιτικό παράγοντα και πώς αυτός έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο καταλύτη για την οικονομία.

    Ανησυχία

    Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan φημίζεται για τις δηκτικές αλλά καίριες παρεμβάσεις του κατά καιρούς και οι νέες προειδοποιήσεις του υπογραμμίζουν τη σημασία που δίνει ο ίδιος στις γεωπολιτικές εντάσεις που συντηρούνται ανά την υφήλιο τα τελευταία χρόνια.

    «Η προσοχή μου εστιάζει στην γεωπολιτική, η οποία μπορεί να καθορίσει την κατάσταση στην οικονομία», ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ινδία, σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNBC.

    «Η γεωπολιτική χειροτερεύει, δεν βελτιώνεται. Υπάρχει η πιθανότητα για ατυχήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό κι ένας θεός ξέρει αν θα εμπλακούν κι άλλες χώρες στους πολέμους που έχουμε ήδη.

    Η στάση του για τα επιτόκια

    Ο Ντίμον προέτρεψε τις ΗΠΑ να προετοιμαστούν για έναν παρατεταμένο πόλεμο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, έναν πόλεμο για τον οποίο έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για τον κόσμο απ’ ότι ο πληθωρισμός ή μια πιθανή ύφεση της οικονομίας.

    Σχετικά με τα δρώμενα στις ΗΠΑ, μία εβδομάδα μετά την πρώτη μείωση επιτοκίων και τα αισιόδοξα στοιχήματα των traders για τις επόμενες κινήσεις της Fed, ο Ντίμον εμφανίστηκε συγκρατημένος.

    «Είμαι μακροπρόθεσμα αισιόδοξος, αλλά βραχυπρόθεσμα, είμαι πιο επιφυλακτικός απέναντι σε άλλους ανθρώπους που λένε ότι θα πάνε καλά. Οι αγορές τιμολογούν τα πράγματα σαν να πρόκειται όλα να πάνε υπέροχα. Βάλτε με στην πλευρά της επιφυλακτικότητας σε αυτό το θέμα», δήλωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Akzo Nobel: Η εταιρεία παραγωγής χρωμάτων ανακοίνωσε 2.000 απολύσεις

    Stellantis: Ξεκινά την αναζήτηση του διαδόχου του CEO, Carlos Tavares, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις

    Credit Agricole: Σε συζητήσεις για απόκτηση μεριδίου στην κρατική κινεζική εταιρεία οχημάτων GAC



    ΣΧΟΛΙΑ