• Business

    TUV NORD: Αποκτά νέα ταυτότητα – Οι νέες τεχνολογίες, δραστηριότητες και οι επενδύσεις

    • NewsRoom
    το rebranding της TUV NORD και της TUV Hellas

    το rebranding της TUV NORD και της TUV Hellas


    Για το rebranding της TÜV HELLAS (TÜV NORD) μιλάει στο mononews η Διευθύνουσα Σύμβουλος του μεγαλύτερου Φορέα στην Ελλάδα, κ. Βασιλική Καζάζη. Στη νέα σελίδα του Ομίλου πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχουν νέες δραστηριότητες, όπως η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός και μία νέα καινοτόμο τεχνολογία θα είναι το TÜV NORD GTP.

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Φορέα, κ. Βασιλική Καζάζη

    Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη χώρα μας με γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ έχει θυγατρικές στην Αίγυπτο και την Κύπρο. Μάλιστα, όσον αφορά τη χώρα μας οι πωλήσεις ανέρχονται στα 23 εκατ. € από το σύνολο των 32 εκατ. € για τη χρήση του 2023, ενώ απασχολούνται συνολικά περισσότεροι από 180 μόνιμοι εργαζόμενοι και πάνω από 300 εξωτερικοί συνεργάτες.

    1. Τι αλλαγές φέρνει η νέα εταιρική ταυτότητα της TÜV HELLAS (TÜV NORD);

    Το TÜV NORD GROUP έχει εδραιώσει σταθερά τις ρίζες του στη βιομηχανία και κοινωνία για περισσότερο από ενάμιση αιώνα, προσφέροντας υπηρεσίες που στηρίζονται στην εμπιστοσύνη, στο κύρος, στην αμεροληψία και στην ακεραιότητα. Η απόφαση για την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας σηματοδοτεί μια στρατηγική απόφαση η οποία έρχεται να τοποθετήσει TÜV NORD ως τον πλέον ολοκληρωμένο καινοτόμο πάροχο υπηρεσιών, που έχει πλέον την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος.

    Η αλλαγή της ταυτότητας προτάσσει το λογότυπο του TÜV NORD ενώ παράλληλα ο Φορέας διατηρεί τη διακριτική του επωνυμία TÜV HELLAS. Η νέα εταιρική ταυτότητα αναδεικνύει τον διεθνή μας χαρακτήρα, το μέγεθος αλλά και την τεχνογνωσία που μας διακρίνει.

    Είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε τις αλλαγές σε μια μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και πλήθους εργαζομένων και συνεργατών μας, η οποία και στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία.

    Η αλλαγή όμως δεν αφορά μόνο το λογότυπο αλλά επεκτείνεται σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει.

    Έχουμε διευρύνει το φάσμα των υπηρεσιών της για να συμπεριλάβουμε νέους τομείς υπηρεσιών όπως η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Έχουμε ενσωματώσει προηγμένες τεχνολογίες για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα μας, όπως το δικό μας ‘TÜV NORD GPT’. Σημαντική έμφαση έχει δοθεί στη βιωσιμότητα, παρέχοντας υπηρεσίες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργειακή απόδοση, την ασφάλεια, την κοινωνική ευθύνη και εν γένει τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Με μια περισσότερο πελατο-κεντρική προσέγγιση, εστιάζουμε σε εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες λύσεις ενισχύοντας την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Ξεφεύγουμε πλέον, από τα παραδοσιακά μονοπάτια ενός Φορέα Επιθεώρησης / Ελέγχου.

    Προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους αυτούς, έχουμε προχωρήσει και συνεχίζουμε να υλοποιούμε μια σειρά αλλαγών σε δομές και διαδικασίες του φορέα μας. Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, δίνουμε έμφαση στη δια βίου μάθηση, προσελκύουμε και προσλαμβάνουμε νέα ταλέντα με γνώμονα τη συμπερίληψη, τη γνώση και την προσωπικότητα ενώ πρόσφατα διευρύναμε το διοικητικό μας μοντέλο ώστε να μπορούμε να καλύψουμε ένα εξαιρετικά διευρυμένο φάσμα γνώσεων και εμπειριών.

    Καλωσορίζοντας τη νέα εποχή, η νέα μας ταυτότητα υιοθετεί ένα σχέδιο που συνδυάζει την εξέλιξη με την προσβασιμότητα, ενώ διατηρεί την τεχνική μας υπεροχή. Με αγάπη στο μπλε κληρονομιάς μας, δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αφοσίωση μας στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών και συνεργατών μας.

    2. Εκτός από τα έργα υποδομών και τα τρόφιμα σε ποιους τομείς δραστηριοποιείστε;

    Η TÜV HELLAS (TÜV ΝORD) είναι ο κορυφαίος Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 37 χρόνια λειτουργίας και δράση στο σύνολο σχεδόν της οικονομίας. Σήμερα το TÜV NORD στην Ελλάδα διατηρεί γραφεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Κρήτη, καθώς και θυγατρικές στην Κύπρο και Αίγυπτο. Απασχολεί 180 μόνιμους εργαζόμενους και πάνω από 300 εξωτερικούς συνεργάτες. Οι πωλήσεις το 2023 άγγιξαν τα 32 εκ ευρώ εκ των οποίων τα 25 εκ. αφορούν την αγορά της Ελλάδας.

    Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες ελέγχου, επιθεώρησης και πιστοποίησης στο σύνολο της βιομηχανίας και όχι μόνο. Καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα τεχνικών ελέγχων που σκοπό έχουν την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη όπως ελέγχους σε ανελκυστήρες, ανυψωτικά μηχανήματα, παιδικές χαρές. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια σε αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, πάρκα αναψυχής και νεροτσουλήθρες.

    Διατηρούμε τον πλέον δυναμικό κλάδο επιθεώρησης και πιστοποίησης που ξεκινά από την ποιότητα, περιβάλλον, ασφάλεια, προστασία και καταλήγει στη βιωσιμότητα. Είμαστε ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον χώρο της Υγείας και των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη σήμανση CE παρέχουμε μέγιστη διασφάλιση για την ασφαλή χρήση ιατρικών συσκευών και εξοπλισμού σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικές πρακτικές και ιατρικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αποκατάστασης.

    Πέρα όμως των παραδοσιακών υπηρεσιών μας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών σε διάφορους τομείς:

    Παρέχουμε υποστήριξη και υπηρεσίες επίβλεψης για επενδυτές, κατασκευαστές, διαχειριστές συστημάτων και εγκαταστάσεων ενεργειακής τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός έργου.

    Παρέχουμε υποστήριξη και υπηρεσίες επίβλεψη σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, στην χημική βιομηχανία, προχωρώντας πλέον και στην τεχνολογία υδρογόνου.

    Προσφέρουμε υπηρεσίες ελέγχου και επίβλεψης σε έργα υποδομής, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα των κατασκευαστικών έργων.

    Προσφέρουμε εκτεταμένα προγράμματα εκπαίδευσης και σεμινάρια ενισχύοντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις των επαγγελματιών. Ενώ διαθέτουμε πάνω από 200 σχήματα πιστοποίησης επαγγελματιών προσδίδοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

    Συνοψίζοντας, ο Φορέας μας προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, εξασφαλίζοντας αξιοπιστία για το σύνολο των εμπλεκομένων στη διαδικασία.

    3. Ποιες επενδύσεις αναμένεται να γίνουν;

    Ο Φορέας μας επενδύει διαχρονικά, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε τεχνολογίες αλλά και εγκαταστάσεις που ενισχύουν την παρουσία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Στη «καρδιά» του TÜV NORD βρίσκονται οι άνθρωποι της και για εμάς το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Και επενδύουμε σταθερά, τόσο στη διαρκή τους εκπαίδευση όσο και στην ενίσχυση της ομάδας μας με νέο ταλέντο. Αυτή τη στιγμή ο φορέας μας απασχολεί 180 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, η πλειονότητα των οποίων είναι υψηλής εξειδίκευσης, ενώ στο δίκτυό της βρίσκονται επιπλέον 300 εξωτερικοί συνεργάτες. Και ο αριθμός αυτός αυξάνει διαρκώς, με τις νέες προσθήκες να καλύπτουν το διαρκώς διευρυνόμενο αντικείμενο των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

    Ταυτόχρονα, η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Είμαστε ο μοναδικός Φορέας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με Απολογισμό Εταιρικής Ευθύνης. Ήδη από 2022 διαμορφώσαμε την Εταιρική Κοινωνική Πολιτική μας, θέσαμε στόχους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είμαστε μέρος του Απολογισμού Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου.

    Ο εν λόγω απολογισμός βασίζεται σε τρεις άξονες: Εταιρεία – Άνθρωποι – Περιβάλλον. Εργαζόμαστε με Υπευθυνότητα, Ακεραιότητα, Συμμόρφωση προάγοντας της καινοτομία. Διαχέουμε τις αξίες στο προσωπικό μας, στηρίζοντας τη Διαφορετικότητα, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη σημασία του ρόλου μας στην Κοινωνία. Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα μέσα από δράσεις βελτίωσης της περιβαλλοντική μας συμπεριφοράς.
    Πέρα όμως από τις εταιρικές δράσεις φροντίζουμε οι υπηρεσίες που προσφέρουμε να προάγουν την Ασφάλεια, την Προστασία και την Ποιότητα Ζωής. Εργαζόμαστε για τη σύνδεση των υπηρεσιών μας με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης SDGs, επενδύοντας στην εξέλιξη όλων των υπηρεσιών μας.

    4. Πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία για τους Φορείς πιστοποίησης και πώς την αξιοποιείτε;

    Ο ρόλος της τεχνολογίας, ειδικά σε μια εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις καλπάζουν, είναι κομβικός για έναν φορέα πιστοποίησης. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, με το ξέσπασμα της πανδημίας, ο φορέας μας σε λίγες μόνο ημέρες τροποποίησε διαδικασίες και πρωτόκολλα ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιεί εξ’ αποστάσεως μια σειρά από επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις.

    Αντίστοιχα, χάρη στην τεχνολογία, άμεσα περάσαμε σε ψηφιακές εκπαιδεύσεις, μοντέλο που αξιοποιούμε μέχρι και σήμερα. Βασικός αρωγός μας αποτελεί η τεχνογνωσία και η πρόσβαση στη γνώση που αντλούμε από το μητρικό μας φορέα, TÜV NORD, αλλά και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα σε όλα τα μέλη του, γεγονός που μας επιτρέπει να βρισκόμαστε πάντα στην αιχμή των εξελίξεων. Και βέβαια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, εντάσσουμε στις διαδικασίες μας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και η δημιουργία του TÜV NORD GTP που εξυπηρετεί τις ανάγκες των δικών μας ανθρώπων και σέβεται απόλυτα ευαίσθητα δεδομένα.

    Ήδη, σε διεθνές επίπεδο, συνεργαζόμαστε με ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα για τον σκοπό αυτό και είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα δούμε πλειάδα εφαρμογών που θα διευκολύνουν τόσο εμάς όσο και το σύνολο των συνεργατών μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραήλ: Διατάζει νέα εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς και της Ράφα

    EnEarth (Energean): Κατατέθηκε η αίτηση για Άδεια Αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο – Τα επόμενα βήματα\

    Μαρίνα Καπετανάκη: Και επίσημα στο “τιμόνι” της KPMG



    ΣΧΟΛΙΑ