Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Tupperware: Ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης

Laurie Ann Goldman, CEO Tupperware

Laurie Ann Goldman, CEO Tupperware

Η Tupperware Brands ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, μετά από μια πολυετή προσπάθεια ανάκαμψης της επιχείρησης εν μέσω φθίνουσας ζήτησης.

Η μάρκα οικιακών ειδών, η οποία επί έναν αιώνα θεωρούνταν συνώνυμο της αποθήκευσης τροφίμων, σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και επιστράτευσε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε βουτιά κατά 57,51% στην συνεδρίαση της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η πτώχευση έρχεται μετά τις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι τράπεζες συμφώνησαν φέτος να της δώσουν κάποια περιθώρια ανάσας όσον αφορά τους παραβιασμένους όρους του δανείου, αλλά η πορεία της εταιρείας συνέχισε να επιδεινώνεται.

Τα σχέδια δεν είναι οριστικά και μπορεί να αλλάξουν. Εκπρόσωπος της Tupperware αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Tupperware προειδοποιεί εδώ και χρόνια ότι η ικανότητα της να παραμείνει ζωντανή ως επιχείρηση είναι αμφίβολη.

Τον Ιούνιο σχεδίαζε το κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου της στις ΗΠΑ και την απόλυση σχεδόν 150 εργαζομένων. Πέρυσι, αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Miguel Fernandez και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αλλάξει την πορεία της επιχείρησης, διορίζοντας τη Laurie Ann Goldman ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο.

Η Tupperware παρουσίασε τα πλαστικά προϊόντα της στο κοινό το 1946, μετά την εφεύρεση της εύκαμπτης αεροστεγούς σφράγισης τους, από τον ιδρυτή της Earl Tupper.

Το brand εισέβαλε στα αμερικανικά σπίτια κυρίως μέσω των επιδείξεων που διοργάνωναν γυναίκες των προαστίων, με στόχο την πώληση των προϊόντων.

Η εταιρεία συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια των σχεδόν 80 χρόνων λειτουργίας της να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις απευθείας πωλήσεις από μια στρατιά ερασιτεχνών πωλητών, μετρώντας περισσότερους από 300.000 ανεξάρτητους πωλητές από το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Καφές: Σε υψηλό 13ετίας η τιμή του Arabica – Η «τέλεια… ξηρασία» στη χώρα που κρατά την πρωτιά!

UniCredit: Ξεκινά επαναγορά μετοχών ύψους έως 1,7 δισ. ευρώ

Microsoft: Eπαναγορά μετοχών ύψους 60 δισ. δολ. και αύξηση του μερίσματος κατά 10%