Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Οι τράπεζες εμπιστεύτηκαν τον Λεωνίδα Μαρινόπουλο

Μετά την πάροδο αρκετών μηνών και μετά τη συμφωνία με τον Σκλαβενίτη, ο επικεφαλής της Μαρινόπουλος έδωσε τα χέρια με τις τράπεζες για παροχή νέας χρηματοδότησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη συνταχθεί τα νομικά κείμενα και βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής. Ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος και οι γιοί του, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση περίπου 100 εκατ. Ευρώ, η οποία θα αξιοποιηθεί για κεφάλαιο κίνησης αλλά και την εξόφληση οφειλών προς προμηθευτές.

Τη συμφωνία είχε προαναγγείλει η στήλη Risky Games του mononews.gr πριν από λίγες ημέρες

Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος

Το ποσό έρχεται να προστεθεί στα 50 εκατ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η Μαρινόπουλος από τη συμφωνία με τον Σκλαβενίτη, η οποία προβλέπει στη δημιουργία νέας κοινής αμιγώς ελληνικής εταιρείας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα.

Η νέα εταιρεία που αναμένεται να δημιουργηθεί εντός διμήνου, θα διαχειρίζεται καταρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει σε επόμενη φάση σε περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου δικτύου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε 325 εκατ. ευρώ περίπου.