• Business

    Τράπεζα Πειραιώς: Ποια είναι η νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει από το 2017 για τα κόκκινα δάνεια

    • NewsRoom
    peiraios Τράπεζα Πειραιώς


    H ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης 2% το 2017, εκτιμά η Τράπεζα Πειραιώς η οποία παρουσίασε σήμερα τα αποτελέσματά του τρίτου τριμήνου.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα με τους αναλυτές, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα κόκκινα δάνεια και την αντιμετώπισή τους με βάση τους στόχους μείωσης έως το 2019.

    Η Τράπεζα Πειραιώς, άλλωστε, έχει δεσμευθεί προς τις εποπτικές αρχές να μειώσει έως το 2019 κατά 58% τα NPLs και κατά 41% τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs).

    Ήδη, το 2016, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων γίνεται από τις εσωτερικές εξειδικευμένες μονάδες του ομίλου. Τη νέα χρονιά, πάντως, η Τράπεζα Πειραιώς θα ακολουθήσει μια νέα στρατηγική, προχωρώντας σε συνεργασίες (joint venture) με εταιρείες διαχείρισης προβληματικών δανείων.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τράπεζας Πειραιώς στους αναλυτές, οι λύσεις που θα μπορούσαν να επιλέξουν για να πετύχουν τη δέσμευσή τους για τα κόκκινα δάνεια περιλαμβάνει  ρυθμίσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, οι διαγραφές, οι ρευστοποιήσεις και επιλεκτικές πωλήσεις. Ειδικότερα, στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων, η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά πως οι αλλαγές που μπορεί να προκύψουν από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο, θα καταφέρουν να βοηθήσουν επιπλέον την κατάσταση.

    Σύμφωνα με τα στελέχη της τράπεζας η πορεία των NPLs έχει σταθεροποιηθεί και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη σταθεροποίηση τα επόμενα τρίμηνα. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γεννηθούν νέα κόκκινα δάνεια.

    Όσον αφορά το  μέτωπο των καταθέσεων, συνεχίζεται η μικρή ροή καταθέσεων στο σύστημα. Σε αυτό έχουν συμβάλει τόσο οι αλλαγές για το νέο χρήμα όσο και η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και στην πληρωμή τμήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το δημόσιο.

    “Είμαστε κοντά στους πελάτες μας, τους ξέρουμε και προσπαθούμε να τους πείσουμε να φέρουν πίσω τα χρήματα τους”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρ. Πειραιώς: Κέρδη προ φόρων και προβλέψεων 290 εκατ. ευρώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: John Paulson: Τι λέει για την ελληνική οικονομία και την Τράπεζα Πειραιώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρ. Πειραιώς: Υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αγγλίας



    ΣΧΟΛΙΑ